22/12/2021 22/12/2021 Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του εξέδωσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ Γεώργιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Δεν έμεινε ξένος και αδιάφορος για τα προβλήματα των πλασμάτων Του, δορυφορούμενος υπό αγγέλων στον ουράνιο θρόνο της δόξας Του, αλλά ποθώντας και σχεδιάζοντας τη σωτηρία μας, ήλθε αυτεπάγγελτος κοντά μας». «Όντως το πεπρωμένο του ανθρώπου μετά...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:45

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του εξέδωσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ Γεώργιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Δεν έμεινε ξένος και αδιάφορος για τα προβλήματα των πλασμάτων Του, δορυφορούμενος υπό αγγέλων στον ουράνιο θρόνο της δόξας Του, αλλά ποθώντας και σχεδιάζοντας τη σωτηρία μας, ήλθε αυτεπάγγελτος κοντά μας».

«Όντως το πεπρωμένο του ανθρώπου μετά την πτώση συναντά την τραγωδία. Και την κάθαρση σε αυτήν την τραγωδία, τη λύση στο πολύμορφο αυτό δράμα, δεν την έδωσε ένας «από μηχανής θεός», όπως φαντάσθηκε ο αρχαίος τραγικός ποιητής Ευριπίδης, αλλά ο αληθινός Θεός, ο πάνσοφος Δημιουργός του παντός. Δεν έμεινε ξένος και αδιάφορος για τα προβλήματα των πλασμάτων Του, δορυφορούμενος υπό αγγέλων στον ουράνιο θρόνο της δόξας Του, αλλά ποθώντας και σχεδιάζοντας τη σωτηρία μας, ήλθε αυτεπάγγελτος κοντά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ιδού λοιπόν γιατί ο Θεός έγινε άνθρωπος: για να ακυρώσει την αμαρτία, αυτή την αιτία της συγχύσεως και εχθρότητας εναντίον του Θεού, και όχι μόνον ειρήνευσε τα επί της γης, αλλά ανεβίβασε τον άνθρωπο στους αγίους αγγέλους, τον αγνώμονα άνθρωπο που είχε αστόχαστα επιλέξει να είναι εχθρός και εναντίος στην θεία προοπτική. Αυτό είναι αληθινή ειρήνη», υπογράμμισε.

«Η εορτή αυτή, «Μητρόπολης των εορτών» κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, μας θυμίζει ότι σε κάθε περίσταση ο Θεός έρχεται κοντά μας προπάντων, όπως η πανδημία που μας ταλανίζει σήμερα. Έρχεται για να γίνει «τα πάντα τοις πάσι»», επεσήμανε.

«Έτη πολλά, ευλογημένα, υγιεινά και ευφρόσυνα με τη χάρη του νησιάσαντος Κυρίου μας», κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων