10/12/2018 10/12/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ενοριτών και άλλων ευσεβών χριστιανών της περιοχής πανηγύρισε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, εορτή της συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο φερώνυμος μεγαλοπρεπής Ιερός Ενοριακός Ναός του Πισκοκεφάλου Σητείας. Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2018 - 11:19

Χειροθεσία Αναγνώστη στη Σητεία

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστη στη Σητεία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ενοριτών και άλλων ευσεβών χριστιανών της περιοχής πανηγύρισε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, εορτή της συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο φερώνυμος μεγαλοπρεπής Ιερός Ενοριακός Ναός του Πισκοκεφάλου Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε κατάλληλα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα. Ο Σεβ. στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας, σημειώνοντας την ανάγκη του εκκλησιασμού, καθώς και η συγκύπτουσα γυναίκα παρά την ασθένειά της πήγαινε το Σάββατο στη συναγωγή για να επιτελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα, αλλά και της αποφυγής της υποκρισίας του αρχισυναγώγου που ενοχλήθηκε γιατί η θεραπεία της έγινε κατά την ημέρα του Σαββάτου.

Επίσης, ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε για την Αγία Άννα, τονίζοντας ότι ακολούθησε το δρόμο της επικοινωνίας με τον Θεό και της θερμής προσευχής, που σε προχωρημένη ηλικία εισακούσθηκε και αξιώθηκε να γεννήσει τη Θεοτόκο Μαρία και να γίνει η γιαγιά του Χριστού. Όπως επεσήμανε, η Αγία Άννα η Θεοπρομήτωρ ανήκει στα ιερά πρόσωπα που εκλήθησαν να υπηρετήσουν το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων με τη σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού από την κόρη της Μαρία την Αειπάρθενο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων