17/08/2022 17/08/2022 Το έργο του κληρικού Ιάκωβου Γεωργίου Αρχατζικάκη, ο οποίος μαρτύρησε πριν από 100 χρόνια κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτυπώθηκε στις σελίδες του βιβλίου του Μιχάλη Αγγελάκη, που παρουσιάσθηκε στην παραλία της Σητείας. Ειδικότερα, με τη συμμετοχή και του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, 16ης Αυγούστου 2022, στην παραλία της Σητείας το...
17 Αυγούστου, 2022 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 17:38

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Βιβλίο για τον Κρητικό ιερομάρτυρα Ιάκωβο Γεωργίου Αρχατζικάκη

Διαδώστε:
100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Βιβλίο για τον Κρητικό ιερομάρτυρα Ιάκωβο Γεωργίου Αρχατζικάκη

Το έργο του κληρικού Ιάκωβου Γεωργίου Αρχατζικάκη, ο οποίος μαρτύρησε πριν από 100 χρόνια κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτυπώθηκε στις σελίδες του βιβλίου του Μιχάλη Αγγελάκη, που παρουσιάσθηκε στην παραλία της Σητείας.

Ειδικότερα, με τη συμμετοχή και του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, 16ης Αυγούστου 2022, στην παραλία της Σητείας το ιστορικό βιβλίο του  νομικού, ερευνητή και συγγραφέα κ. Μιχάλη Αγγελάκη «Εθνοϊερομάρτυρας-Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γεωργίου Αρχατζικάκης».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Σύλλογος Ελλήνων Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας και ο ΔΟΚΑΣ του Δήμου Σητείας.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή», παρουσίασε ο συγγραφέας, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου και προβλήθηκε σχετικό φωτογραφικό υλικό. Αντίτυπα του βιβλίου διανεμήθηκαν ως ευλογία σε όλους όσοι μετείχαν στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κώστας Λυμπερίου.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον συγγραφέα κ. Αγγελάκη για την πολυετή έρευνα και ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων που σκιαγραφούν την μοναδική προσωπικότητα του  κληρικού-Ιερομάρτυρος ο οποίος μαρτύρησε πριν από 100 ακριβώς χρόνια κατά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Ανακοίνωσε τέλος ότι στις 28 Αυγούστου θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για να τιμηθεί για πρώτη φορά η μνήμη του Ιερομάρτυρος Ιακώβου, μετά και την έκδοση της ειδικής ασματικής Ακολουθίας προς τιμήν του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων