04/08/2019 04/08/2019 Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, Ζ´ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το εννεαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Προϊστάκη, στον δίκλιτο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους στην Ενορία...
04 Αυγούστου, 2019 - 22:07
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2019 - 22:12

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορεινού Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορεινού Ιεράπετρας

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, Ζ´ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το εννεαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Προϊστάκη, στον δίκλιτο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους στην Ενορία Ορεινού Ιεράπετρας.

 

 

Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβ. στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην θεραπεία των δύο τυφλών και του δαιμονιζομένου κωφού της ευαγγελικής περικοπής από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, υπογραμμίζοντας ότι ο θεράπων Κύριος έθεσε ως προϋπόθεση της θεραπείας την πίστη των θεραπευομένων, λέγοντας «Κατά την πίστιν υμών γεννηθήτω υμίν», και ότι ο δημιουργικός λόγος του Κυρίου αναγεννά εκ νέου τον εσωτερικό κόσμο του εκπεσόντος από την αμαρτία ανθρώπου, αρκεί να το θελήσει ο ίδιος και να πιστέψει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποκρισία και τον ορθολογισμό των Φαρισαίων, οι οποίοι, δεν αμφισβήτησαν το θαύμα καθεαυτό, αλλά τον ίδιο τον Θεάνθρωπο Κύριο, λέγοντας «εν τω άρχοντι των δαιμονίων, εκβάλλει τα δαιμόνια».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, έλαβε μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Οικονόμος π. Μηνάς Κρητικός, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων