27/11/2022 27/11/2022 Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στο ισόγειο του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε...
27 Νοεμβρίου, 2022 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2022 - 9:38

Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στην Ιεράπετρα

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στο ισόγειο του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και στη μεγάλη ιεραποστολική δράση του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», ο οποίος ως άλλος Πρόδρομος κήρυττε τη μετάνοια και αμέσως μετά την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Άραβες το 961μ.Χ. επανευαγγέλισε τους κατοίκους του νησιού. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μίλησε για τη σημασία της μετάνοιας ως αλλαγής τρόπου σκέψης και δράσης, και παρότρυνε να παρακαλέσουμε τον Όσιο Νίκωνα να πρεσβεύει για όλους μας για να ακολουθούμε τον δρόμο της μετάνοιας και της πιστής τήρησης των εντολών του Θεού.

Στον Αρχιερατικό Eσπερινό έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, ο Εφημέριος Ενορίας Νέας Ανατολής Αιδεσ. Εμμανουήλ Προϊστάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων