03/08/2019 03/08/2019 Με ιδιαίτερη ευλάβεια και ιερή κατάνυξη, το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου 2019, εκατοντάδες ευσεβείς κάτοικοι της Σκοπής, της Σητείας και των περιχώρων συμμετείχαν πεζή στην καθιερωμένη μεταφορά της περίπυστης Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοπής στην Ιερά Ενοριακή Μονή της Παναγίας Φανερωμένης «Τράχηλα», όπου θα παραμείνει καθ᾽...
03 Αυγούστου, 2019 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2019 - 16:41

Εκατοντάδες πιστών στη μεταφορά 12 χλμ. της Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
Εκατοντάδες πιστών στη μεταφορά 12 χλμ. της Παναγίας Φανερωμένης

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και ιερή κατάνυξη, το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου 2019, εκατοντάδες ευσεβείς κάτοικοι της Σκοπής, της Σητείας και των περιχώρων συμμετείχαν πεζή στην καθιερωμένη μεταφορά της περίπυστης Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοπής στην Ιερά Ενοριακή Μονή της Παναγίας Φανερωμένης «Τράχηλα», όπου θα παραμείνει καθ᾽ όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου μέχρι και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η λιτανευτική πομπή με την ιερά εικόνα της Παναγίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:00΄ μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, και κατέληξε στη Μονή περίπου δυόμισι ώρες αργότερα.

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για μια απόσταση γύρω στα 12 χλμ, την οποία διάνυσαν πεζή ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος, οι Κληρικοί και ο ευσεβής λαός που συνόδευε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μέσα από μια κατάφυτη διαδρομή προς την Μονή Φανερωμένης. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της σεπτής εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης εψάλησαν ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας καθώς και οι Χαιρετισμοί της της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μεγάλη συμμετοχή των Σητειακών όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα των νέων, που παρά τον καύσωνα και την απόσταση, συνέχισαν την παράδοση και διάνυσαν πεζή τη διαδρομή, σηκώνοντας εναλλάξ την περίπυστη Εικόνα μέχρι τη Μονή.

 

 

Μετά την άφιξη της Ιεράς Εικόνος στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Τράχηλα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε τους άρτους και στο τέλος ευχήθηκε εγκάρδια η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να επισκιάζει όλους, η Παναγία η Φανερωμένη να είναι σκέπη και βοηθός και να πληρώσει τον κόπο όλων που συμμετείχαν στη μεταφορά της εικόνας της, ενόψει της αρξάμενης ευλογημένης περιόδου του Δεκαπενταυγούστου.

Η εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης θα παραμείνει στην ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή μέχρι και την Παρασκευή 16 Αυγούστου, οπότε και πάλι με τα πόδια οι κάτοικοι της Σκοπής και οι ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής θα τη μεταφέρουν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοπής, όπου φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 

Στην πομπή της μεταφοράς της ιεράς εικόνος έλαβαν μέρος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ΄ Αρχιερ. Περιφέρειας (Σητείας) Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ο Αιδεσ. Νικόλαος Παθιάκης, Προϊστάμενος Ι.Κ.Ν. Αγίας Αικατέρινης πόλεως Σητείας και ο Αιδεσ. Δημήτριος Αχλαδιανάκης, Εφημέριος Σκοπής, και συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων