27/10/2019 27/10/2019 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου στην κατάμεστη Συνεδριακή αίθουσα του BIC, στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Εσπερίδα Αθλητιατρικής με θέμα: «Κάλλιον προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Η Εσπερίδα, που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και το...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 19:02

Εσπερίδα Αθλητιατρικής στο πλαίσιο των «ΙΘ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ»

Διαδώστε:
Εσπερίδα Αθλητιατρικής στο πλαίσιο των «ΙΘ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου στην κατάμεστη Συνεδριακή αίθουσα του BIC, στο «Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Εσπερίδα Αθλητιατρικής με θέμα: «Κάλλιον προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Η Εσπερίδα, που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και το Γυμναστικό Σύλλογο «Λιβυκός, άνοιξε με τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους εκλεκτούς εισηγητές, ευχαρίστησε τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΛΙΒΥΚΟΣ» και όλους όσοι συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση της Εσπερίδας. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ενιαία ψυχοσωματική ολότητα, γι’ αυτό και ενδιαφέρεται όχι μόνο για την ψυχή αλλά και για την ευεξία του σώματος. Η Εσπερίδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των «Νεστορείων», σκοπό έχει την κατάλληλη ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των τραυματισμών όσων ασχολούνται με τη σωματική άθληση, τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ακόμα, χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Γεώργιος Αϊμαλαμάκης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Σητείας, η κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας, ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης, εκπρόσωπος της 11ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (Μ.Σ.Ε.Π.) Ζήρου και ο κ Ελευθέριος Ραφαηλάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου – Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.. Όλοι τους συνεχάρησαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και όλους όσοι συνεργάστηκαν, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους του αθλητισμού να ενημερωθούν κατάλληλα για θέματα Αθλητιατρικής.

Εισηγητές ήταν τρεις διακεκριμένοι και υψηλού κύρους Ορθοπαιδικούς Ιατρούς-Αθλίατρους και άλλους ειδικούς επιστήμονες στον χώρο της υγείας, οι οποίοι παρουσίασαν μια πολύ ενδιαφέρουσα για το κοινό θεματολογία:

Ειδικότερα, ο κ. Γεώργιος Παπαδοπούλης, Ορθοπαιδικός Χειρούργος- Επιμελητής Α΄ της Ορθοπαιδικής του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Ιεράπετρας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Πρόληψη των τραυματισμών στο συστηματικό αθλητισμό», ο κ. Παναγιώτης Κουλουμέντας, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος, Διευθυντής του Θεραπευτήριου «Metropolitan», που μίλησε με θέμα: «Τραυματισμοί στα Σπορ, άμεση αντιμετώπιση» και η κ. Τόνια Μαχαίρα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Διατροφή κατά των φλεγμονών».

Τις εργασίες της Εσπερίδας, που ολοκληρώθηκαν με τα ερωτήματα των παρισταμένων και συζήτηση, συντόνισε η επίτιμος Πρόεδρος του «Λιβυκού» και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ. Φωτεινή (Φιφίκα) Παπαδάκη.

Στην Εσπερίδα παρέστησαν ο Ιερός Κλήρος της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, ιατροί, φυσιοθεραπευτές, προπονητές και αθλητές όλων των αθλημάτων, διοικητικοί παράγοντες των αθλητικών σωματείων κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων