29/08/2019 29/08/2019 Πανηγύρισε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Δάφνης Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του...
29 Αυγούστου, 2019 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2019 - 22:29

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής στη Δάφνη Σητείας

Διαδώστε:
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής στη Δάφνη Σητείας

Πανηγύρισε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Δάφνης Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ασκητική ζωή και στο κήρυγμα μετανοίας του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην έρημο του Ιορδάνου, τονίζοντας ότι κατά τον ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό«ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του βαπτιστού». Όπως σημείωσε ο Τίμιος Πρόδρομος προετοίμασε τον ερχομό του Κυρίου ως τελευταίος Προφήτης και συνέδεσε την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καθώς αξιώθηκε να δει και να βαπτίσει στα νερά του Ιορδάνη τον Σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού, αλλά και να μαρτυρήσει για την αλήθεια και τον λόγο του Θεού, ελέγχοντας τον Ηρώδη που συζούσε παράνομα με τη γυναίκα του αδελφού του Ηρωδιάδα.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη τιμή, μετά την Υπεραγία Θεοτόκο, που αποδίδει η Εκκλησία μας στον Τίμιο Πρόδρομο, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε Απόλυση μνημονεύουμε το όνομα του, στο Τέμπλο όλων των ιερών ναών η εικόνα του τοποθετείται δίπλα σε αυτήν του Ι. Χριστού, η ημέρα Τρίτη είναι αφιερωμένη στονμείζονα και σεβασμιώτερο των Προφητών, ο οποίος είναι ο μοναδικός άγιος που η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη και τη γέννησή του, εκτός από τις α΄, β΄ και γ΄ ευρέσεις και την Αποτομή της τιμίας κεφαλής του.

 

 

 

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια όλοι να υπακούσουμε τον λόγο του «μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών», για να αλλάξουμε σκέψη, νοοτροπία και τρόπο ζωής και παρότρυνε να παρακαλέσουμε τον άγιο να φωτίσει ως λύχνος στις καρδιές μας το φως του Χριστού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που συμμετείχαν πολλοί Ενορίτες, έλαβαν μέρος ο Αιδεσιμολ. Αρχιερατικός Επίτροπος της Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Οικονόμος Νικόλαος Σαββιδάκης, ενώ έψαλε ο επί πολλά χρόνια πρώην Εφημέριος της Ενορίας Δάφνης π. Νικόλαος Παξιμαδάκης.

Ακολούθησε πλούσιο νηστίστιμο κέρασμα, που ετοίμασαν οι ενορίτισσες της Δάφνης, κάτω από τον πλάτανο της πλατείας του χωριού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων