16/08/2019 16/08/2019 Πανηγύρισε, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Λασιθίου. Ανήμερα της πανηγύρεως, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά τη οποία χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου και ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη οποία προεξήρχε ο...
16 Αυγούστου, 2019 - 20:06

Η θαυματουργός Μεγάλη Παναγία στις κεντρικές οδούς της Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Η θαυματουργός Μεγάλη Παναγία στις κεντρικές οδούς της Νεαπόλεως

Πανηγύρισε, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Λασιθίου.

Ανήμερα της πανηγύρεως, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά τη οποία χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου και ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος,ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ. και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

 

 

 

 

 

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε γλαφυρά και με ζωντάνια στην τιμή της Θεομήτορος και ειδικότερα στην Μεγάλη Παναγία της αρχοντικής Νεαπόλεως. Μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Μεγάλης Παναγίας στις κεντρικές οδούς της Νεαπόλεως.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Λασιθιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Παπαδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχώνκαι πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Μεραμβέλλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων