14/03/2020 14/03/2020 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας, τελέστηκε η ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και στο τέλος πραγματοποιήθηκε ειδική δέηση για τους ασθενείς από την πανδημία του κορωνοϊού. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε, από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο...
14 Μαρτίου, 2020 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2020 - 19:21

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία Ελεούσα

Διαδώστε:
Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία Ελεούσα

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας, τελέστηκε η ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και στο τέλος πραγματοποιήθηκε ειδική δέηση για τους ασθενείς από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε, από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, η Συνοδική Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης προς τους Αιδ/τους Κληρικούς, τους Οσιωτάτους Μοναχούς και τον ευσεβή λαό της Εκκλησίας Κρήτης σχετικά με τη λήψη μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι, όπως επισημαίνει και το ανακοινωθέν της έκτακτης Συσκέψεως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, πρέπει όλοι να συμμορφωνόμαστε στα μέτρα και στους κανόνες υγιεινής και να υπακούμε στις εντολές και στις συστάσεις των αρμοδίων Οργάνων της Πολιτείας, με συλλογική και ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα.

Όπως τόνισε στους λιγοστούς πιστούς που προσήλθαν να εκκλησιαστούν, οι ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά, όμως τα παιδιά, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, που είναι πιο ευάλωτοι στην υγεία τους από τον κορωνοϊό, πρέπει να παραμένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους ναούς έως ότου αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση της πανδημίας, αυξάνοντας την ατομική προσευχή τους και ακούγοντας τις ακολουθίες από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ψυχραιμία και σύνεση ώστε με την ενίσχυση και την προστασία της Παναγίας της Ελεούσας της Ρεϊσδεριανής όλοι οι άνθρωποι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων