18/08/2019 18/08/2019 Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, Θ´ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αποστόλου Πηγιάκη, Γεωπόνου και συζύγου της Αντιδημάρχου του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη. Στην Αρχιερατική Θεία...
18 Αυγούστου, 2019 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2019 - 21:30

Κυριακή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Κυριακή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, Θ´ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αποστόλου Πηγιάκη, Γεωπόνου και συζύγου της Αντιδημάρχου του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο εκ Καλού Χωριού καταγόμενος και εν Ιεραπέτρα παρεπιδημών Αιδεσιμολ. πρωτ. Γεώργιος Μανδουράρης, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και ο Αιδεσ. π. Εμμανουήλ Μπιτσακάκης.

Κατά παράκληση του Σεβ. κ. Κυρίλλου, τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος Μανδουράρης, ο οποίος αναφέρθηκε με ενάργεια και παραστατικότητα στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο της Θεομήτορος και αειπαρθένου Μαρίας και στον ρόλο που διαδραμάτισε για τη σωτηρία του ανθρώπου, αλλά και στην ιερότητα του προσώπου της μάνας μέσα στην κοινωνία και στον σεβασμό που πρέπει να αποπνέει από όλους μας.

Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε πλήθος πιστών από την Ιεράπετρα και το Μύρτος, γενέτειρα του μακαριστού Απόστολου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων