31/05/2020 31/05/2020 Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς Ιεράπετρας, ενώ στο τέλος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Γεωργίου Δοργιάκη (τεσσαρακονθήμερο) και...
31 Μαΐου, 2020 - 21:42

“Να μην αυτονομούμαστε μέσα στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Να μην αυτονομούμαστε μέσα στην Εκκλησία”

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κάτω Μεράς Ιεράπετρας, ενώ στο τέλος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Γεωργίου Δοργιάκη (τεσσαρακονθήμερο) και Νικολάου Πιτροπάκη (συναπάντημα), πατέρα του Εφημερίου του ναού Πρωτ. Ανδρέου Πιτροπάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου των 318 θεοφόρων Πατέρων, στη Νίκαια το 325 μ.Χ., για την επικράτηση και αποκρυστάλλωση της ορθής και αληθινής διδασκαλίας της Εκκλησίας για το «ομοούσιον» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού με τον Θεό Πατέρα έναντι των αιρετικών δοξασιών του Αρείου.

Επίσης, μίλησε για την ενότητα της πίστεως που πρέπει να μας διακρίνει ως γνήσια μέλη του Σώματος της Εκκλησίας του Χριστού, ότι: “οφείλουμε να ακολουθούμε την ορθή γραμμή που χάραξαν οι Πατέρες μας στην ορθόδοξη διδασκαλία και να μην αυτονομούμαστε μέσα στην Εκκλησία, αλλά να έχομε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των Ιερών Συνόδων. Να μην υποκύπτουμε στον πειρασμό να επιθυμούμε να ξεχωρίζουμε από τους συνανθρώπους μας και να μην ξεφεύγουμε από τα όρια που έθεσαν οι Πατέρες μας, κάτι που στοιχειοθετεί την σύγχρονη αίρεση.

Στη δοκιμασία της πανδημίας που βίωσε η ανθρωπότητα όλοι μας δοκιμαστήκαμε στην πίστη και την πνευματική αντοχή. Πόσοι όμως από εμάς εκλάβαμε την σύγχρονη και πρωτοφανή αυτή ασθένεια ως μια ακόμη ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροι και ταπεινότεροι, και πόσοι εμπιστευτήκαμε τη ζωή μας στην πρόνοια του φιλανθρώπου, ελεήμονος και πανοικτίρμονος Θεού και σε όσα η Αγία Εκκλησία μας είπε να ακολουθήσουμε, χωρίς συνωμοσιολογίες και αιρετικές αποκλίσεις;” κατέληξε με τη ρητορική αυτή ερώτηση, προς σκέψη, ο Σεβασμιώτατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων