19/10/2019 19/10/2019 Σε νέα φάση εισέρχεται η πολύχρονη υπόθεση της ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας, που μέσα από συλλογικές προσπάθειες, φτάνει πιο κοντά στην υλοποίηση του, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να δηλώνει πως η χρηματοδότηση είναι σίγουρη και εξασφαλισμένη . ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:      Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο ο Μητροπολίτης...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 18:51

Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος σε σύσκεψη για το Γηροκομείο στη Σητεία

Διαδώστε:
Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος σε σύσκεψη για το Γηροκομείο στη Σητεία

Σε νέα φάση εισέρχεται η πολύχρονη υπόθεση της ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας, που μέσα από συλλογικές προσπάθειες, φτάνει πιο κοντά στην υλοποίηση του, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να δηλώνει πως η χρηματοδότηση είναι σίγουρη και εξασφαλισμένη .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκηςς, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Χαράλαμπος Σαρίδης και η Μαρία Αεράκη ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων Γηροκομείου, o Προέδρος του ΔΟΚΑΣ Μιχάλης Περάκης, η Προέδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας Δέσποινα Πλακιωτάκη, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας Καίτη Πετυχάκη.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τη μεταβίβαση του οικοπέδου από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, που επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Ο Στ. Αρναουτάκηε δήλωσε πως αυτό που απομένει είναι η παραλαβή της μελέτης ,ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να προχωρήσει η χρηματοδότηση είτε μέσω ΕΣΠΑ,είτε από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας και αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόνισε τη δύναμη τη συλλογικότητας στην επίτευξη στόχων που συμβάλλουν στο γενικό καλό.

 

 

Επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία της Σητείας χαρακτήρισε την ανέγερση του Γηροκομείου ο Μητροπολίτης Κύριλλος, σημειώνοντας πως η παρουσία του Σταύρου Αρναουτάκη στην Σητεία και η δέσμευση του για χρηματοδότηση του έργου, αποδεικνύει πως η Κρήτη είναι μια και ενιαία, χωρίς διακρίσεις.

Επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων μας να προχωρήσει το έργο,ανεξάρτητα από το ποίος θα έχει την διοίκηση ή τη συν διοίκηση, δήλωσε ο Γιώργος Ζερβάκης ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Φιλανθρωπικό σύλλογο που υπήρξε ο πρωτεργάτης της υπόθεσης ,όπως είπε και ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους, όλους τους παρισταμένους σημειώνοντας πως η παρουσία τους και μόνο στη Σητεία,αποδεικνύει τη βούληση τους να προχωρήσει το έργο.

 

 

Όλους του φορείς ευχαρίστησε και η Πρόεδρος του Δ.Σ του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας Δ. Πλακιωτάκη, εμφανώς ικανοποιημένη από τις εξελίξεις, και ευχαρίστησε τις δυο δωρήτριες του οικοπέδου, απ όπου και έγινε η αρχή της μεγάλης προσπάθειας την Σοφία Γιωργαντάκη και Εύα Καρνιωτάκη,. Με τη βοήθεια τους βγάλαμε τα σχέδια,προχωρήσαμε τις χωματουργικές εργασίες και τώρα βρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να μεταβιβάσουμε το έργο στη Μητρόπολη, είπε.

-Μια σύντομη αναφορά έκανε ο Στ. Αρναουτάκης και στα αντιπλημμυρικά έργα που συνεχίζονται, σημειώνοντας πως έχει επιτευχθεί εξάμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκη για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες. Αναφέρθηκε διατάραξη στις εργασίες στον ποταμό Παντέλη και τις χωροθετήσεις που έχουν σχεδιαστεί , λέγοντας , “το υποσχεθήκαμε, βρήκαμε τη χρηματοδότηση και είμαστε έτοιμοι να δημοπρατηθεί”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων