06/11/2023 06/11/2023 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε χθες στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, στο τέλος της οποίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιωάννου Χουλάκη. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε το Συνοδικό Εγκύκλιο Σημείωμα...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 18:58

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κύριλλος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε χθες στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, στο τέλος της οποίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιωάννου Χουλάκη.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε το Συνοδικό Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για το θέμα της έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη.

Σύμφωνα με το ως άνω Συνοδικό Εγκύκλιο Σημείωμα, κατόπιν της Τακτικής Συνεδρίας της Ι. Επαρχ. Συνόδου στις 17, 27 και 30 Οκτωβρίου 2023, «η Εκκλησία Κρήτης κατανοώντας την ευαισθησία και τους φόβους του ποιμνίου Της, ως θεσμικός εκφραστής της συνείδησης του πληρώματός Της, μελέτησε σε βάθος το όλο θέμα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, με τη συνδρομὴ νομικών και ειδικών επιστημόνων, και καλεί τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στην Εκκλησία… Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος και θα ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας, όποτε χρειάζεται».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Αιδ/τος Πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός, συνταξιούχος Εφημέριος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Εφημέριος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Κων/νος Αστροπεκάκης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων