30/07/2019 30/07/2019 Με μεγάλη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, από τις περιοχές του Μεραμβέλλου και της Ιεράπετρας τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Σίλα, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, ο οποίος βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Σητείας.     Στην ακολουθία του πανηγυρικού...
30 Ιουλίου, 2019 - 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2019 - 23:09

Του Αγίου Αποστόλου Σίλα στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Διαδώστε:
Του Αγίου Αποστόλου Σίλα στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Καλού Χωριού Μεραμβέλλου

Με μεγάλη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, από τις περιοχές του Μεραμβέλλου και της Ιεράπετρας τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Σίλα, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, ο οποίος βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Σητείας.

 

 

Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Ο Σεβασμιώτατος, με λόγο απλό και περιεκτικό μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Σίλα, ως μαθητού, συνέκδημου, συνοδοιπόρου και βοηθού του Αποστόλου Παύλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Β΄Αποστολική περιοδεία του Αποστόλου των Εθνών, όταν κατόπιν θαυμαστού οράματος μετέβη από την Τρωάδα μέσω της Σαμοθράκης στη Μακεδονία, για να κηρύξει και να διαδώσει το Ευαγγέλιο του Χριστού, καταλήγοντας στην Κόρινθο.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αποστολικότητα, με την οποία διατηρήθηκε ανόθευτη μέσα στους αιώνες η χριστιανική πίστη, το δένδρο της οποίας ποτίσθηκε με το αίμα, τις θυσίες, τις εξορίες και τις ποικίλες δοκιμασίες των Αγίων Αποστόλων και των μαρτύρων της πίστεως αποδίδοντας πλούσιους καρπούς.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος:

«Ζούμε στην εποχή της μετανεωτερικότητας, των τεχνολογικών επιτευγμάτων και των μεγάλων πολιτικών και οικονομικών αλλαγών, γι’ αυτό απαιτείται να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας και να αναθεωρήσουμε την έκβαση τη ζωή μας. Να αναλογιστούμε εάν κάνουμε καλή χρήση της προσωπικής ελευθερίας μας και εάν ενεργοποιούμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που λάβαμε κατά άγιο Βάπτισμα ή εάν εκκοσμικευόμαστε και απομακρυνόμαστε από τον Θεό».

Ακόμη, τόνισε, ότι οι Άγιοι είναι οι φίλοι μας και η απαντοχή μας, καθώς αποτελούν τους φωτεινούς τους φάρους, τους οδοδείκτες και σηματοδότες, που μας δείχνουν τον δρόμο της σωτηρίας μας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλοι να παρακαλέσουμε τον άγιο Απόστολο Σίλα να πρεσβεύει προς τον Τριαδικό Θεό για να μας χαρίζει δύναμη, χαρά και ελπίδα στον καθημερινό μας αγώνα στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

 

 

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος, ο Εφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Ζαχαριουδάκης και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αντώνιος Βάλβης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, του οποίου η Πρεσβυτέρα κατάγεται από το Καλό Χωριό, ενώ τους ύμνους του Αρχιερατικού Εσπερινού απέδωσε μελωδικότατα και κατανυκτικότατα πολυμελής χορωδία Καλοχωριανών και άλλων ιεροψαλτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων