19/10/2022 19/10/2022 Μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και έκδηλης ικανοποίησης ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στο Αγάπειο Πνευματικό Κέντρο Γαλατίστης. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Ζέρβα, τους Εφημερίους της Γαλάτιστας Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο, τον Αιδ....
19 Οκτωβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 9:47

Αγιασμός των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

Διαδώστε:
Αγιασμός των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής από τον Μητροπολίτη Ιερισσού

Μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και έκδηλης ικανοποίησης ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής στο Αγάπειο Πνευματικό Κέντρο Γαλατίστης.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Ζέρβα, τους Εφημερίους της Γαλάτιστας Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο, τον Αιδ. Οικ. π. Σταύρο Τράκα και τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη.

Προσήλθαν 20 μαθητές και σπουδαστές της Ιεράς Εκκλησιαστικής Μουσικής με τους γονείς τους, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Μανώλης Σειράς, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γούσιος, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι κ.ά.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα που πρέπει να έχει ο Ιεροψάλτης για να επιτελή το έργο του: Δηλαδή, πίστη στο Θεό και πιστότητα στην Εκκλησία, να είναι ακόλουθος της Μίας Παραδόσεως της Εκκλησίας, να είναι γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής και του Αναλογίου, να επιδεικνύει υπακοή στην Εκκλησία και τους Κληρικούς και τέλος να δείχνει σεβασμό στον Τοπικό Επίσκοπο.

Άνοιξε επιπλέον την καρδιά του και μίλησε πατρικά στα παιδιά και τους σπουδαστές της μουσικής τονίζοντας ότι επέλεξε για Διδάσκαλο της Πατρώας Μουσικής τον Πρωτοψάλτη κ. Στέλιο Ζαχαρίου που περικοσμεί τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης γιατί είναι κεφάλαιο μουσικής παιδείας και πιστός ακόλουθος της Εκκλησιαστικής Παραδόσεως και ζωής.

Τέλος τόνισε ότι η φετινή χρονιά είναι συνέχεια της διδασκαλίας της μουσικής που έγινε μέχρι σήμερα στη Γαλάτιστα, καθότι κανείς δεν περισσεύει στη Μητρόπολη αυτή.

Ο Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής ανταπάντησε ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο και κατέταξε τους σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής σε δύο τμήματα: κάθε Τρίτη 3.30- 5.30μ.μ. για τους αρχάριους και 5.30- 7.30μ.μ.για τους προχωρημένους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων