08/07/2023 08/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο στην έδρα του. Ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας κλήθηκε από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Παν. Αρχιμ. π. Κυπριανό Στραζέρου να μετάσχει στα εγκαίνια του Πρεσβυτερείου (παπαδόσπιτο) της Ενορίας αυτής, τα οποία...
08 Ιουλίου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2023 - 23:41

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σουηδίας στον Μητροπολίτη Ιερισσού

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σουηδίας στον Μητροπολίτη Ιερισσού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο στην έδρα του.

Ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας κλήθηκε από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Παν. Αρχιμ. π. Κυπριανό Στραζέρου να μετάσχει στα εγκαίνια του Πρεσβυτερείου (παπαδόσπιτο) της Ενορίας αυτής, τα οποία μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο θα τελέσει σήμερα, Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 7:30 το απόγευμα.

Οι δύο Μητροπολίτες συνδέονται με άρρηκτη φιλία από το 2014 που ανήλθε στον Επισκοπικό Θρόνο της Σκανδιναυϊκής χώρας, εκλεγμένος από την κορυφή της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο. Ο συνδετικός κρίκος των δύο Ιεραρχών είναι ο Παν. Αρχιμ. π. Σωσίπατρος Στεφανούδης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος διακονεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη Σουηδία επί έτη και συνεχίζει εν αποσπάσει την εκεί Ιερατική του πορεία.

Οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν σε θερμό και αδελφικό κλίμα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος, όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που περικοσμεί την Οικουμενική Ορθοδοξία από την Βασιλίδα των Πόλεων.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων