02/03/2023 02/03/2023 Την Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων τέλεσε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, προηγηθείσης της Θ΄ Ώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Νικόδημο Κωτινούδη. Στο Ιερό Βήμα παρίσταντο συμπροσευχόμενοι οι Εφημέριοι της Αρναίας Παν. Αρχιμανδρίτες...
02 Μαρτίου, 2023 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 14:50

Η Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Αρναία

Διαδώστε:
Η Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Αρναία

Την Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων τέλεσε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, προηγηθείσης της Θ΄ Ώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Νικόδημο Κωτινούδη.

Στο Ιερό Βήμα παρίσταντο συμπροσευχόμενοι οι Εφημέριοι της Αρναίας Παν. Αρχιμανδρίτες π. Παίσιος Σουλτανικάς και π. Αμφιλόχιος Χάιτας, ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης και ο Διάκονος π. Αθανάσιος Σφουγγάρος.

Τον λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, διερμηνεύοντας την αιτία της τελέσεως της Αρχαιοπρεπούς αυτής Θείας Λειτουργίας, που είναι η μαζί με τον Αγγελικό Κόσμο προσφορά της Θείας Λατρείας του ανθρώπινου Γένους (Νυν αι δυνάμεις των ουρανών συν ημίν αοράτως λατρεύουσιν.

Ιδού γαρ εισπορεύεται ο Βασιλεύς της δόξης…) και η με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος ένωση Χριστού και ανθρώπων σε ένα σώμα και ένα αίμα, Εκείνο του Χριστού μας (…Ιδού θυσία μυστική, τετελειωμένη, δορυφορείται. Πίστει και πόθω προσέλθωμεν, ίνα μέτοχοι ζωής αιωνίου γενώμεθα!), ώστε η Εκκλησία να καταστή όμαιμη και ομόσωμη Χριστού.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων