16/03/2023 16/03/2023 Την Γ΄ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος χθες, στον εσχάτως αναπαλαιωμένο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Περιστεράς. Ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τους πιστούς της Ενορίας που επικεφαλής τους ήταν ο Εφημέριός του Αιδ. Οικ. π. Αντώνιος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος...
16 Μαρτίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 10:57

Η Γ’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Περιστερά

Διαδώστε:
Η Γ’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Περιστερά

Την Γ΄ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος χθες, στον εσχάτως αναπαλαιωμένο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Περιστεράς.

Ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός από τους πιστούς της Ενορίας που επικεφαλής τους ήταν ο Εφημέριός του Αιδ. Οικ. π. Αντώνιος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Ντισλής, Τοπικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Ο Ιερός Ναός επλήσθη από την υπέροχη Εσπερινή Ακολουθία, που ετίμησαν με την μουσική τους παιδεία ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Κουτσιλάς, αλλά και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Ζαχαρίου και οι εξαίρετοι συνεργάτες του.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαχαρίου, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου, διδάσκει Βυζαντινή Μουσική και στην Ενορία αυτή και έχει συστήσει θαυμάσια Χορωδία με νέους και μέσης ηλικίας μαθητές.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γιατί τελείται η εσπερινή αυτή πανδαισία και μάλιστα με τόσο κατάνυξη κατά την Ορθόδοξη Παράδοση. Ο ομιλητής παρατήρησε, ξεκινώντας από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στην Παλαιά Διαθήκη και φθάνοντας μέχρι σήμερα, πως ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό ως κορωνίδα της υλικοπνευματικής Δημιουργίας για να είναι ενωμένος με τον Θεό, για να κοινωνεί με τον Δημιουργό του.

Αυτός είναι ο προορισμός του, αυτή είναι η χαρά του, αυτό είναι το κλίμα μέσα στο οποίο και από το οποίο μπορεί πνευματικά να τρέφεται. Και μετά από την πτώση του ανθρώπου, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, επιθυμώντας από άκρατη αγάπη ο Θεός να αποκαταστήσει το πλάσμα Του, πήρε και ανθρώπινη φύση και έγινε και άνθρωπος για να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στο παιδί Του.

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας, πως αυτή η κατανυκτική εσπερινή Ακολουθία προσφέρεται ουσιαστικά «ίνα ενωθώμεν Χριστώ τώ Θεώ ημών»! Προσφέρθηκε ο Θεός και σμίκρυνε για λίγο το μεγαλείο Του για να πλουτίσει τον διαχρονικό Αδάμ που θρηνούσε από την αίσθηση της απουσίας του Πλάστη του.

Τέλος ευχήθηκε ο Κύριος να δώσει ώστε η Χάρη Του να πληρώσει την ανθρώπινη αδυναμία και να ενώσει τον χοϊκό άνθρωπο με τον Ουρανό.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων