04/03/2024 04/03/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς, ο καθένας να προσφέρει κάτι στο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας. Καθώς πλησιάζει προς το τέλος της η αναπαλαίωση και ανάπλαση του εμβληματικού και ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας του Ιερού Της Προσκυνήματος στη Μεγάλη Παναγίας, της Ρεβενικιώτισσας, μοναδικού Θεομητορικού Προσκυνήματος...
04 Μαρτίου, 2024 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 12:45

Ι.Μ. Ιερισσού: Το Προσκύνημα της Μεγ. Παναγίας έχει ανάγκη από την αρωγή όλων

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ιερισσού: Το Προσκύνημα της Μεγ. Παναγίας έχει ανάγκη από την αρωγή όλων

Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς, ο καθένας να προσφέρει κάτι στο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

Καθώς πλησιάζει προς το τέλος της η αναπαλαίωση και ανάπλαση του εμβληματικού και ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας του Ιερού Της Προσκυνήματος στη Μεγάλη Παναγίας, της Ρεβενικιώτισσας, μοναδικού Θεομητορικού Προσκυνήματος σε ολόκληρη τη Χαλκιδική, μετά από πολλές δυσκολίες και αναβολές, εξαιτίας πλείστων εμποδίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

«Για να εισέλθουμε στον αναπλασθέντα και ανακαινισθέντα έσωθεν και έξωθεν Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, δεν αρκούν μόνο οι διαβεβαιώσεις περί περατώσεως του έργου. Θα απαιτηθούν πολλοί κόποι και θυσίες, αλλά και χρήματα για τον εξοπλισμό με λατρευτικά αντικείμενα και λοιπά εκκλησιαστικά εφόδια και είδη, ικανά να στολίσουν της κυρά να στολίσουν της κυρά Παναγίας το Σπίτι.

Για τούτο θα χρειασθούν:

1. Στασίδια ξυλόγλυπτα, 50 τεμάχια περίπου, με κόστος του καθενός τα 600 ευρώ
2. Καρέκλες ξυλόγλυπτες, 60 τεμάχια περίπου, με κόστος της καθεμίας τα 200 ευρώ
3. Δύο ψαλτήρια ξυλόγλυπτα, με κόστος του καθενός τις 5.000 ευρώ
4. Ξυλόγλυπτο Παγκάρι, με κόστος τις 7.000 ευρώ
5. Ένα Παραθρόνιο ξυλόγλυπτο, με κόστος τις 3.000 ευρώ
6. Δύο Προσκυνητάρια ξυλόγλυπτα, με κόστος του καθενός τις 5.000 ευρώ

Το ύψος της συνολικής δαπάνης ανέρχεται περίπου στο ποσό των 72.000 ευρώ τιμή που μας έδωσαν με προσφορές Ξυλογλύπτες Τεχνίτες, καταξιωμένοι στο είδος τους.
Παρακαλούμε για τούτο καθένας και η καθεμία από εσάς και από εμάς να προσφέρει, εφ’ όσον μπορεί, κάτι στην Παναγία για να Την ομορφύνουμε», όπως αναφέρεται.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων