09/09/2022 09/09/2022 Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμμουλιανής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η περικόσμησις του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, με τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 10:23

Η Μητρόπολη Ιερισσού θα τιμήσει το Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στην Αμμουλιανή

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ιερισσού θα τιμήσει το Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στην Αμμουλιανή

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αμμουλιανής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η περικόσμησις του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, με τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο. 

Ο Γέροντας θα τιμηθεί για τη πολλαπλή προσφορά της Μονής στον λαό της νήσου Αμμουλιανής υπήρξε καθοριστική και μεγάλη για ην πορεία του τόπου.  Το 1924 η Μονή παραχώρησε το Μετόχι της στην Αμμουλιανή ( δηλαδή ολόκληρο το νησί Αμμουλιανή) για την εγκατάσταση των προσφύγων από την Προικκόνησο. Μάλιστα, η υψηλή αυτή τιμή της τοπικής Εκκλησίας προς την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Γέροντα Εφραίμ πραγματοποιείται σε μια επετειακή χρονιά καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ωστόσο, η προσφορά της Μονής συνεχίζεται και σήμερα με την βοήθεια στα συσσίτια και όχι μόνο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Άγιος Νικόλαος Αμμουλιανής

Πρόκειται για κτίσμα του 1860 το οποίο αρχικά ανεγέρθηκε ως Μετοχιακός Ναός της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Σήμερα αποτελεί τον ενοριακό ναό του νησιού ο οποίος ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τον Άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων