23/03/2023 23/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, επισκέφθηκε την Ενορία Τιμίου Προδρόμου Νέας Μαδύτου και τέλεσε την Δ΄ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, προηγηθείσης της Θ΄ Ώρας. Τον υποδέχθησαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδ. Οικ. π. Ιωακείμ Περίφανος και ο Αντιδήμαρχος...
23 Μαρτίου, 2023 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 8:45

Ιερισσού Θεόκλητος: “Η Εκκλησία φανερώνει τον εαυτό Της με τη συμμετοχή στην Ευχαριστία”

Διαδώστε:
Ιερισσού Θεόκλητος: “Η Εκκλησία φανερώνει τον εαυτό Της με τη συμμετοχή στην Ευχαριστία”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, επισκέφθηκε την Ενορία Τιμίου Προδρόμου Νέας Μαδύτου και τέλεσε την Δ΄ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, προηγηθείσης της Θ΄ Ώρας.

Τον υποδέχθησαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδ. Οικ. π. Ιωακείμ Περίφανος και ο Αντιδήμαρχος και Εκκλησιαστικός Σύμβουλος κ. Νίκολαος Πανταζίδης, επικεφαλής του Πληρώματος της Ενορίας που προσήλθε προετοιμασμένο να μετάσχη των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, ερμηνεύοντας πρακτικά, αλλά μέσα στα Ορθόδοξα Θεολογικά και Παραδοσιακά πλαίσια, τα δρώμενα και τη χαριτοφόρο ατμόσφαιρα της εσπερινής αυτής Ακολουθίας, μετέφερε το εκκλησίασμα νοερά στην εποχή που γράφτηκαν από τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, στο Πνευματοφόρο κλίμα, δηλαδή, της Αρχαίας πρώτης Εκκλησίας. Και από το Β΄ κεφάλαιο του Ιερού Βιβλίου επέλεξε τον στίχο του Ιατρού συνεκδήμου του Παύλου, που διαβεβαιώνει την Εκκλησία μας, πως οι πρώτοι Χριστιανοί «…ἦσαν προσκαρτεροῦντες τῇ διδαχῇ τῶν ἀποστόλων καὶ τῇ κοινωνίᾳ καὶ τῇ κλάσει τοῦ ἄρτου καὶ ταῖς προσευχαῖς.», δηλαδή, «…οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν αφοσιωμένοι με ζήλο και επιμονή στην ακρόαση της διδασκαλίας των Αποστόλων και στη μεταξύ τους στοργική επικοινωνία και ενότητα και στον τεμαχισμό του Άρτου της Θείας Ευχαριστίας για την μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων και στις προσευχές.» (Πραξ. β΄ 42)!

«Η Εκκλησία, με άλλα λόγια από τα πρώτα Της βήματα φανέρωνε τον εαυτό Της με τη συμμετοχή στην κλάση του Άρτου και την προσφορά του Οίνου, δηλαδή με τη συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία και την ακρόαση του λόγου του Θεού που προερχόταν από τα Αποστολικά χείλη. Και σήμερα η Εκκλησία φανερώνει τον εαυτό Της με τη συμμετοχή στην Ευχαριστία, με την ακρόαση και τη γνώση του λόγου του Θεού, με τη συμμετοχή στο αέναο Μυστικό Δείπνο που ουδέποτε τελειώνει, αλλά ολοκληρωμένο προσφέρεται για τη Σωτηρία ανθρώπου και κόσμου. Αυτό επιτελείται και με την τέλεση της Κατανυκτικής Ευχαριστιακής Συνάξεως των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων!», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων