09/12/2023 08/01/2024 Στο Παρεκκλήσιο της Προμήτορος Αγίας Άννης που κοσμεί την κωμόπολη του Αγίου Προδρόμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, του οποίου κτήτωρ είναι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Ζέρβας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από πλειάδα κληρικών, τόσο από την Ιερά Μητρόπολη,...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 11:36

Κουρά μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού

Στο Παρεκκλήσιο της Προμήτορος Αγίας Άννης που κοσμεί την κωμόπολη του Αγίου Προδρόμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, του οποίου κτήτωρ είναι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Ζέρβας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από πλειάδα κληρικών, τόσο από την Ιερά Μητρόπολη, όσο και από όμορες Μητροπόλεις, χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής 8ης Δεκεμβρίου 2023 στην Ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης Μητρός της Κυρίας Θεοτόκου.

Πανέμορφος και καταστόλιστος με μεράκι και παράδοση εκκλησιαστική ο Ναός γέμισε από τον ευλογημένο λαό του Θεού που τίμησε Εκείνη που πρόσφερε στον Ουρανό τη Θεοτόκο Μαρία ως Θρόνο και Παλάτι του Βασιλέως Χριστού. Η Αγία Άννα, να σημειωθεί, ότι είναι η Προστάτης των ατέκνων Οικογενειών, αλλά και των μητέρων που κυοφορούν τη ζωή, γι’ αυτό τιμάται ιδιαιτέρως η Χάρη Της και το Ιερό Της πέλμα που θησαυρίζεται στην Ομώνυμη Σκήτη του Αγίου Όρους είναι πηγή ιαμάτων, ζωντανή απόδειξη κυοφορίας της Ζωής, καθότι έχει θερμοκρασία ζώντος οργανισμού, περιβεβλημένο με ιδιαιτέρα τιμή από τον γεραρό Άθωνα και το Πανελλήνιο. Επικεφαλής του λαού ο Πρόεδρος του Αγίου Προδρόμου κ. Στυλιανός Γεωργακούδης και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος κα Φανή Αναγνώστου.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού προσήχθη στον Σεβασμιώτατο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Χριστοφόρου Αρναίας Παν. Αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Σουλτανικά και τον Πνευματικό του Παν. Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Ζέρβα ο κ. Δημήτριος Αλιφέρης, δευτεροετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και τελεσθείσης της Ακολουθίας της Ρασοφορίας, ανεδείχθη εις Αδελφόν, δηλαδή Μοναχό, της ως άνω Ιεράς Μονής. Τούτο άλλωστε ήταν η επιθυμία του καρέντος Μοναχού μιας ολόκληρης ζωής, για τούτο και αφιερώθη εξ ολοκλήρου στον Κύριο, τη δε προσεχή Κυριακή, συν Θεώ, θα χειροτονηθεί εις Διάκονον στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

Μικρή προσλαλιά απηύθυνε ως λόγον αγαθόν ο Σεβασμιώτατος στον νεοκαρέντα Μοναχό, στον οποίο έδωσε το όνομα «Αλέξανδρος», προς τιμήν του Γέροντός του, Γεραρού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Μοναχός καλείται να αναπληρώσει το 10ο Τάγμα των Αγγέλων, το εκπεσόν δηλαδή Τάγμα του Εωσφόρου, που θεώρησε καλό να αποσπαστεί από το Πρόσωπο του Κυρίου και Θεού του και εμμένοντας στην πρόθεση της αυτοσωτηρίας και αυτοθέωσης, προσπάθησε εν χώρω και χρόνω να υποκαταστήσει τον Θεό και Δημιουργό του, ανακηρύσσοντας ισόθεο τον εκπεσόντα εαυτό του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ζήτησε από τον π. Αλέξανδρο να τιμήσει τον Ιερό Τρίβωνα του Μοναχισμού, γεμάτος με ταπείνωση, πραότητα, εγκράτεια και πρόθεση αγιασμού. Υπενθύμισε πως Διακονία του Θεού είναι η με τη Χάρη Του μετοχή του Μοναχού, του κληρικού κατ’ επέκτασιν, στη Μακαριότητα του Θεού, στην αγιοζωή που αποκτιέται με άσκηση, με υπακοή και πνεύμα μαθητείας μέσα στην Εκκλησία. Ευχήθηκε δε ο καρείς Μοναχός να μιμηθεί την αγιοζωή του Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και να τιμηθεί όπως ο υπό πάντων τιμώμενος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και καύχημα της Αρκαδίας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Κουρά από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων