18/02/2020 18/02/2020 Τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται τα θρησκευτικά εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μιλώντας στην ετήσια εορταστική του εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι τα θρησκευτικά δεν θα πρέπει να γίνονται μέσα από τα «φυλλάδια...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 17:40

“Υπήρξε λόγος που “διέλυσαν” τα θρησκευτικά” – Ηχηρή παρέμβαση από τον Μητροπολίτη Ιερισσού για το μάθημα των Θρησκευτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Υπήρξε λόγος που “διέλυσαν” τα θρησκευτικά” – Ηχηρή παρέμβαση από τον Μητροπολίτη Ιερισσού για το μάθημα των Θρησκευτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται τα θρησκευτικά εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος μιλώντας στην ετήσια εορταστική του εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι τα θρησκευτικά δεν θα πρέπει να γίνονται μέσα από τα «φυλλάδια Γαβρόγλου-Φίλη» επειδή δεν μπορούμε να ακόμα να φτιάξουμε βιβλία. Πρότεινε μάλιστα, να «επιστρέψουμε στα παλιά βιβλία για να διδάσκονται τα παιδιά θρησκευτικά κι όχι αλλοφροσύνες με κομματικά πολύχρωμες αναδιατάξεις περί την πίστη».

«Δεν δικαιολογείται η κυβέρνηση να αναγνωρίζει την εκκλησία και αυτή τη στιγμή τα θρησκευτικά να μην στέκουν στο σχολείο. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην πρόταση των πρώην Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και Φίλη να αφαιρεθεί το «Θρησκευμάτων» από τον τίτλο αλλά και τις αρμοδιότητες του υπουργείου, ο Σεβασμιώτατος τονισε: «Φθάνει η αγάπη τους και η αρωγή τους προς την Εκκλησία. Τη γνωρίσαμε. Φθάνει πια. Υπήρξαν αίτια της διάλυσης του μαθήματος. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν, αλλά να αφήσουν ήσυχο τον δάσκαλο και τον καθηγητή και την εκκλησία να κάνουν τη δουλειά τους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες, Ιερομόναχοι Γεώργιος και Τιμόθεος, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και βράβευσαν εκ μέρους της Μονής τους μαθητές που αρίστευσαν τη χρόνια που πέρασε αλλά και τις μητέρες τους. Πρόκειται για μια πράξη της Ιεράς Μονής με την οποία στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια σε μια δύσκολη εποχή για το θεσμό της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης. Μαζί με τα βραβεία δόθηκε κι ένα χρηματικό ποσό στον κάθε μαθητή ως ευλογία από τη Μονή.

 

 

Ρεπορτάζ: Ναταλία Δανδόλου – Βασίλης Χάδος

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων