19/11/2023 19/11/2023 ΟΜητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, επισκέφθηκε σήμερα την Ενορία των Σανών και προέστη των Ακολουθιών του Όρθρου και της επακολουθησάσης Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων είπε ότι η ειρήνη είναι το πλέον αξιοπόθητο αγαθό στις ημέρες...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 17:51

Μητροπολίτης Ιερισσού: Η ειρήνη είναι το πλέον αξιοπόθητο αγαθό στις ημέρες μας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιερισσού: Η ειρήνη είναι το πλέον αξιοπόθητο αγαθό στις ημέρες μας

ΟΜητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, επισκέφθηκε σήμερα την Ενορία των Σανών και προέστη των Ακολουθιών του Όρθρου και της επακολουθησάσης Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων είπε ότι η ειρήνη είναι το πλέον αξιοπόθητο αγαθό στις ημέρες μας, ενώ έκανε αναφορά καί στα γεγονότα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Τον υπεδέχθησαν ο δραστήριος Εφημέριος Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωνσταντινίδης και ο Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Σιαρλής, αδελφός της Ιεράς Μονής Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, ο οποίος έχει ρίζες και στα Σανά.

Ο Λαός του Θεού υπερεπλήρωσε τον πολύ φροντισμένο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων ταξιαρχών με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη κα Αικατερίνη Ζωγράφου, την Πρόεδρο των Σανών κα Κωνσταντία Σιαρλή κ.ά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, με βάση την απαρχή της Αποστολικής Περικοπής από την προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου· «Ὁ Χριστός ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν» (Εφεσ. β΄ 14), αναφέρθηκε διεξοδικώς στο διαχρονικό πρόβλημα της ειρηνεύσεως του κόσμου, που είναι και η πλέον γοερή αναζήτηση όλων των Λαών και σήμερα.

Ο ομιλητής αρχικώς διευκρίνισε ότι η ειρήνη είναι το πλέον αξιοπόθητο αγαθό στις ημέρες μας, κάνοντας παραλλήλως αναφορά καί στα γεγονότα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Υπεγράμμισε όμως πως όσο και αν οι φιλειρηνικοί Λαοί φροντίζουν το περιστέρι της ειρήνης να πετά στους αιθέρες, εν τούτοις το κοράκι των φιλοπόλεμων Λαών κρώζει πάνω από των ανθρώπων τις κεφαλές. Και η ειρήνη φευγατίζεται, και η κλαγγή των όπλων κροταλίζει σε γη και ουρανό, και η νιότη αιμορραγεί και οι μανάδες κλαίνε τα παιδιά τους θάβοντάς τα, ενώ το χώμα και οι τάφοι αγκαλιάζουν τα παιδιά μας.

Το ίδιο, συνέχισε, παρατηρείται και στις διαπροσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις. Πάθη, μικρότητες, εγωισμοί και μικροσυμφέροντα οπλίζουν τη γλώσσα και τον νου όλων μας και χαλάμε τις καρδιές μας. Εδώ ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο και για τους «Μάγους της Πολιτικής» που καταφεύγουν σε τεχνάσματα και πολιτικές δολοπλοκίες, νομίζοντας ότι στις πλάτες των ανύποπτων Λαών έχουν δικαίωμα να πυργώνουν τους χάρτινους πύργους των κατορθωμάτων τους. Μα η πολιτική εάν δεν έχει ηθική και δεν βασίζεται σε αξίες γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος! Το ίδιο και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Μερικοί από ‘μας, είτε υποκρίνονται αποκρύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις, είτε πρόσκαιρα υποχωρούν από τα ισχυρά θέλω τους! Και περιμένουν την ευκαιρία για να διεκδικήσουν αυτά φοβερότερα!

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας· «Ο Χριστός είναι η ειρήνη του ανθρώπου και του κόσμου! Ο Χριστός χωρίς τη διαμεσολάβηση ουδενός. Γιατί η ειρήνη Άρχοντα έχει τον Κύριο και τη χορηγεί το Πανάγιο Πνεύμα, εφόσον Αυτή είναι Μια από τις Δωρεές Του κατά τον Παύλο στην προς Γαλάτας του. Ο Χριστός μας ειρηνεύει εσωτερικά πρώτα και κατόπιν αυτή η εσωτερική μας γαλήνη διαχέεται στον γύρω μας κόσμο. Μιλάμε για την εσωτερική ειρήνη και την κοινωνική και παγκόσμιο ειρήνη. Έτσι ειρηνεύει ο κόσμος, κι όχι με τα ψεύτικα τραπουλόχαρτα του συμφέροντος των ισχυρών της γης, των Παγκόσμιων Οργανισμών, των Παγκόσμιων Συμβουλίων και Διαβουλίων που προωθούν την ειρήνη μέσα από το ξεπούλημα των Λαών και την απειλή του κόσμου μέσω συμβατικών ή πυρηνικών όπλων!».

 

Ι.Ν. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΑΝΩΝ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων