06/06/2023 06/06/2023 Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε την Ενορία Αγίας Τριάδος Μοδίου και προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προς τιμήν του Παρακλήτου. Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων είπε ότι “ουδείς έχει δικαίωμα την ενότητα αυτή της Εκκλησίας να τη διαρρήξη, ουδείς έχει δικαίωμα να τη διασπάση και ουδείς να την...
06 Ιουνίου, 2023 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 20:20

Μητροπολίτης Ιερισσού: Το Πανάγιο Πνεύμα συνιστά τη Λυδία Λίθο και την πηγή της ενότητος της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιερισσού: Το Πανάγιο Πνεύμα συνιστά τη Λυδία Λίθο και την πηγή της ενότητος της Εκκλησίας

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε την Ενορία Αγίας Τριάδος Μοδίου και προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προς τιμήν του Παρακλήτου. Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων είπε ότι “ουδείς έχει δικαίωμα την ενότητα αυτή της Εκκλησίας να τη διαρρήξη, ουδείς έχει δικαίωμα να τη διασπάση και ουδείς να την εκμεταλλευτή προσωπικώς προς ίδιον όφελος”.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο ήταν ο Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Ελευθεριάδης, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Μαρίνης Μοδίου και Παιδαγωγός, ο Αιδ. Οικ. π. Παναγιώτης Χαλιάζης, Εφημέριος του Ιερού Ναού και οι Διάκονοι του.

Ο λαός του Μοδίου και των όμορων Περιοχών προσήλθε στο πανηγύρι, με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Σάββα Αναστασιάδη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Απόστολο Καρακίτσο και Απόστολο Πανταζίδη, τον Πρόεδρο του Μοδίου κ. Αθανάσιο Κωστούδη, τον Πρόεδρο ΟΠΑΠ κ. Παναγιώτη Επιτρόπου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Νικήτα Κροστάλη, Αθανάσιο Κυριάκου και Αθανάσιο Φουντούκη και τον Εκπρόσωπο του Διοικητού της Α΄ Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας Συνταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Γκρέμο κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέλυσε προς το πυκνό Εκκλησίασμα την Αλήθεια της Ορθοδοξίας, ότι το Πανάγιο Πνεύμα συνιστά τη Λυδία Λίθο και την πηγή της ενότητος της Εκκλησίας μας, υπερτονίζοντας μάλιστα το Κοντάκιο της Εορτής, ότι με την Επιδημία του Αγίου Πνεύματος ο Τριαδικός Θεός «…Εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσε»! Όπου, λοιπόν, παρίσταται το Άγιο Πνεύμα και αρδεύει την Οικουμένη, υπάρχει ενότητα, τελεσιουργείται το Μυστήριο της Ενότητος του Σώματος του Χριστού, καθώς Εκείνος το εζήτησε από τον Πατέρα Του κατά τη Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας, λέγοντας: «…Ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν ἐσμεν» (Ιωάν. ιζ΄ 23).

Επέστησε δε, τέλος, την προσοχή ο Σεβασμιώτατος προς τον λαό του Θεού, ότι ουδείς έχει δικαίωμα την ενότητα αυτή της Εκκλησίας να τη διαρρήξη, ουδείς έχει δικαίωμα να τη διασπάση και ουδείς να την εκμεταλλευτή προσωπικώς προς ίδιον όφελος, ιδίως κατά την περίοδο αυτή της πορείας προς τις Εθνικές Εκλογές. Επανέλαβε πλειστάκις την πάγια θέση της Ορθοδοξίας ότι ουδέποτε η Εκκλησία αναμιγνύεται ή ανεμίχθη στα πολιτικά πράγματα του Τόπου, καθότι εκφράζει το όλον και την αλήθεια του Θεού, το όλον και το πίστευμα του Ορθοδόξου Λαού και όχι μέρος αυτού.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε πομπή και λιτανευτικώς η Πάνσεπτος Εικόνα της Αγίας Τριάδος στα χέρια των στρατευμένων παιδιών από την Α΄ Ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλβης, περιεφέρθη ανά τις οδούς του Μοδίου για την Ευλογία του λαού και του Τόπου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα εδέσματα που παρεσκεύασε με πολύ μεράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοδίου και Άρχοντες και Λαός παρεκάθησαν στο Παραδοσιακό Κουρμπάνι.

  

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων