14/10/2022 14/10/2022 Τις ευχές του προς τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου.  Ήταν 7 Οκτωβρίου 2012 όταν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον κ. Θεόκλητο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους...
14 Οκτωβρίου, 2022 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2022 - 8:54

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα 10 έτη Ποιμαντορίας του Ιερισσού Θεοκλήτου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα 10 έτη Ποιμαντορίας του Ιερισσού Θεοκλήτου

Τις ευχές του προς τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου. 

Ήταν 7 Οκτωβρίου 2012 όταν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον κ. Θεόκλητο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Ο Μακαριώτατος εύχεται στον Ποιμενάρχη να αυξήσει την χριστόφρονα ποιμαντορία του εις χριστιανική προκοπή του περιούσιου λαού του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για τις ευχές και ευχαριστεί τόσο τον ίδιο όσο και τον Γέροντά του, Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας στις 13 Νοεμβρίου 1955.

Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 6 Δεκεμβρίου 1978 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1978 από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Θεόκλητο και Πρεσβύτερος στις 26 Οκτωβρίου 1980 από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας (1979-2012) και Πρωτοσύγκελος (1992-2012) της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Στις 5 Οκτωβρίου 2012 εξελέγη Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με 40 ψήφους (επί 76 ψηφισάντων) έχοντας συνυποψηφίους τους Αρχιμανδρίτες Ιγνάτιο Ρηγανά (20 ψήφοι) και Χρυσόστομο Μαϊδώνη (14 ψήφοι και 2 λευκές ψήφοι).

Στις 7 Οκτωβρίου 2012 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, Λαρίσης Ιγνάτιο, Κασσανδρείας Νικόδημο, Σύρου Δωρόθεο, Νευροκοπίου και Ζιχνών Ιερόθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Πατρών Χρυσόστομο, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, Κορινθίας Διονύσιο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρα, Λαγκαδά Ιωάννη, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Διαυλείας (νυν Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας) Γαβριήλ.

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων