30/07/2023 31/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους κι Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε χωρίς προειδοποίηση, τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Περιστεράς την Κυριακή Η΄ Ματθαίου, 30η Ιουλίου 2023, ακολουθούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δωρόθεο Ζέρβα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Παΐσιο Σουλτανικά, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας...
30 Ιουλίου, 2023 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 3:51

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού παρουσίασε τον νέο Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Περιστεράς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού παρουσίασε τον νέο Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Περιστεράς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους κι Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε χωρίς προειδοποίηση, τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Περιστεράς την Κυριακή Η΄ Ματθαίου, 30η Ιουλίου 2023, ακολουθούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δωρόθεο Ζέρβα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Παΐσιο Σουλτανικά, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας και τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση.

Ο περικαλλής Ιερός Ναός είναι κτίσμα του 9ου αιώνος μ.Χ., που κτήτορά του έχει τον Όσιο Ευθύμιο τον Νέο, του οποίου τα χαριτόβρυτα Ιερά του Λείψανα θησαυρίζονται στο Βυζαντινό τούτο παλλάδιο.

Ο σκοπός της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου ήταν η παρουσιάση του νέου Εφημέριου της Ενορίας αυτής, κατόπιν αιτήματος μεταθέσεως του μέχρι πρότινος Εφημερίου της Αιδ. Οικ. π. Αντωνίου Παπασωτηρίου. Η χαρά του Σεβασμιωτάτου ήταν μεγάλη, γιατί μετά τα μεγαλοπρεπή Εγκαίνια του πεντάτρουλλου αρχιτεκτονικού κοσμήματος την 11η Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, δεν επαναϊερούργησε στο Ιερό τούτο Θυσιαστήριο, γιατί οι υποχρεώσεις του σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη δεν του έδωσαν την ευκαιρία.

Όμως του παρεσχέθη αυτή η ικανοποίηση με την παρουσίαση του νέου Εφημερίου του Ιερού Ναού, Παν. Αρχιμ. π. Αθανασίου Σφουγγάρου, μέχρι πρότινος Διακόνου του, την χειροτονία εις Πρεσβύτερον του οποίου ετέλεσε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων.

Πλήθος πιστών προσήλθε για να υποδεχθεί τον νέο του Ποιμένα και να του ευχηθεί άξια Διακονία. Γι’ αυτή τη διακονία του νέου Κληρικού μίλησε ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ζητώντας από το πνευματικό του τέκνο να κοπιάσει, να χαρεί μετά των χαιρόντων και να κλάψει μετά των κλαιόντων του ποιμνίου του, ώστε να αναδειχθή σε πατέρα όλων και όπως θα έλεγε ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης σε «πρῶτον κριόν μεγίστης καί τετιμημένης ποίμνης», που και το αίμα του – αν χρειαστεί – να προσφέρει ως θυσία χάριν του Λαού του Θεού που ανέκραξε το «ΑΞΙΟΣ»!

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος επέρανε απαιτώντας από τον π. Αθανάσιο να αποβή ένας νέος Σίμων Κυρηναίος, ώστε να συνάρη μαζί με τον Κύριο τον Τίμιο Σταυρό Του, να δροσίσει πνευματικά τον αμπελώνα αυτό και τέλος να υψωθεί σε άξιο τέκνο και Λειτουργό του Αγιοπότηρου της Εκκλησίας, χαριτωμένος, πλουτισμένος και φωτισμένος με την Αγιοπνευματική Χάρη και το ζείδωρο ένδυμα του Παρακλήτου!

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ο Σεβασμιώτατος στην Περιστερά για τον νέο Εφημέριό της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων