11/04/2024 11/04/2024 Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Δημήτριο Κουρλετάκη επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Στανού και τέλεσε κατά το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων. Τον υπεδέχθησαν ο Εφημέριος Οικ....
11 Απριλίου, 2024 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2024 - 12:46

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Δ’ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Δ’ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Δημήτριο Κουρλετάκη επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Στανού και τέλεσε κατά το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων.

Τον υπεδέχθησαν ο Εφημέριος Οικ. π. Κωνσταντίνος Αγούλας, ο συνταξιούχος εφημέριος και διδάσκαλος της Ενορίας Πρωτ. π. Νικόλαος Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Στανού κ. Δημήτριος Τριανταφυλλίδης, η Πρόεδρος της “Ενσυναίσθησης” και Δημοτική Σύμβουλος κα Εύη Κασαμπαλή κ.ά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος με γλαφυρά λόγια ανέλυσε την πρόθεση της Ορθοδόξου Παραδόσεως με κάθε Ιερή Ακολουθία να μετέχει το Πλήρωμα της Εκκλησίας στην Αγιοτριαδική Βασιλεία του Θεού. Δηλαδή στην μέσα από τα Ιερά Μυστήρια και κυρίως μέσω του Βασιλικού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας δυνατότητα του Ορθόδοξου Χριστιανού να μετέχει στη Βασιλεία του Θεού. Εκεί ο Κύριος παρών, ακόλουθός Του η Κυρία Θεοτόκος, οι Άγιοι Άγγελοι, ο Άγιος Πρόδρομος, οι Όσιοι, οι Μάρτυρες και ο Λαός του Θεού ο Αγιασμένος. Πρόκειται για την Αγιοεμπειρία της Ορθοδοξίας, μέσα από ένα Βυζαντινά ιστορημένο Τέμπλο και Ιερό Ναό, ο Λαός του Θεού να καθίσταται μέλος της Ουράνιας Πολιτείας. Έτσι η Σύναξη των πιστών μεταβάλλεται σε Σύναξη Αθανάτων!

Ο Λαός του Θεού υπερεπλήρωσε τον Ιερό Ναό και μεγάλο μέρος του Εκκλησιάσματος συμμετείχε στο Ποτήριο της Ζωής!

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων