09/03/2023 09/03/2023 Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος έφθασε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαρβάρας Χαλκιδικής, όπου ιερουργεί το πνευματικό του τέκνο, ο Αιδ. Οικ. π. Σίμων Καρναβάς, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνοδευόταν από τους δύο Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο και π. Νικόλαο Τσεπίση, τέλεσε την Β΄...
09 Μαρτίου, 2023 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 11:15

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Β’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Χαλκιδική

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στην Β’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Χαλκιδική

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος έφθασε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαρβάρας Χαλκιδικής, όπου ιερουργεί το πνευματικό του τέκνο, ο Αιδ. Οικ. π. Σίμων Καρναβάς, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνοδευόταν από τους δύο Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο και π. Νικόλαο Τσεπίση, τέλεσε την Β΄ κατά σειρά Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων, τα Οποία είχε ευπρεπίσει ο π. Σίμων από την παρελθούσα Κυριακή.

Το όλο πνευματικό κλίμα τόνωσε η διακονία του δεξιού Αναλογίου από τον Διάκονο π. Νικόλαο Τσεπίση, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και καλικέλλαδο ιεροψάλτη από ετών. Το αριστερό Αναλόγιο κόσμησαν οι Ιεροψάλτες του Ναού.

Στη μικρή του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ταπεινό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Και τι είναι ταπείνωση; διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος. Και απάντησε με τη φράση του αειμνήστου π. Παύλου Ευδοκίμωφ: «Ταπεινός είναι ο άνθρωπος που παύει να θεωρεί τον εαυτό του κέντρο των πάντων· Tο παν ανήκει στον Θεό…η τέχνη, λοιπόν, της ταπεινώσεως δεν είναι καθόλου το να γίνεις τούτο ή εκείνο, αλλά να είσαι ακριβώς στο μέτρο που σου δόθηκε από τον Θεό».

«Η ταπείνωση είναι θεοδίδακτη αρετή, είναι η δεσποτική εντολή και στολή που συγκροτεί και συγκρατεί την ουσία της ορθόδοξης πνευματικής ζωής ως συνισταμένη και περιεκτική όλων των αρετών. Γι’ αυτό και ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής θα μας πει πως ό,τι είναι το αλάτι για κάθε τροφή, τούτο είναι η ταπείνωση για κάθε αρετή. Και για να χρησιμοποιήσουμε τη φρασεολογία του “ταπείνωση σημαίνει θυσία των πάντων κι επώδυνη κένωση”», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι τα δύο τρίτα του εκκλησιάσματος καταλλήλως προετοιμασμένα, μετείχαν με ιεροπρέπεια στο Ποτήριο της Ζωής.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων