22/07/2023 22/07/2023 Πανηγύρισε σήμερα το Εξωκλήσι της Αγίας Ενδόξου Ισαποστόλου και Μυρφοφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής στην περιοχή των Γαβριαδίων της Ιερισσού. Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Λειτουργοί ήταν οι Πρωτ. π. Ιωάννης Αγγελίδης, π. Βασίλειος Ανυφαντής και π. Μακάριος Ζωνάρας και ο Διάκονος π. Νικόλαος Τσεπίσης....
22 Ιουλίου, 2023 - 18:16

Πανηγύρισε στα Γαβριάδια ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Διαδώστε:
Πανηγύρισε στα Γαβριάδια ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Πανηγύρισε σήμερα το Εξωκλήσι της Αγίας Ενδόξου Ισαποστόλου και Μυρφοφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής στην περιοχή των Γαβριαδίων της Ιερισσού. Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Λειτουργοί ήταν οι Πρωτ. π. Ιωάννης Αγγελίδης, π. Βασίλειος Ανυφαντής και π. Μακάριος Ζωνάρας και ο Διάκονος π. Νικόλαος Τσεπίσης.

Πολύς κόσμος προσέτρεξε στη Χάρη της Αγίας, που το χαριτόβρυτο χέρι της θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα. Το Ιερό Αναλόγιο τίμησαν ο κ. Βασίλειος Βασιλείου, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Επταπυργίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Νικόλαος Παϊτάρης, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Αιγάλεω και ο κ. Γεώργιος Καραμανλής, Λαμπαδάριος Ι.Ν. Παναγίας Νέων Ρόδων.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του παρουσίασε το Χαριτωμένο Πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, την Οποία τιμά όλως ιδιαιτέρως και σέβεται, όχι μόνο για το γεγονός ότι υπήρξε η πρώτη Μάρτυς της Αναστάσεως του Κυρίου, αλλά γιατί από τη θέση ενός κατατρεγμένου ανθρώπου, τον οποίο κατέτρυχε ο Σατανάς, ανεδείχθη σε μεγάλο Διδάχο και Ισαπόστολο του Χριστού.

Οι Συνοπτικοί, Ευαγγελιστές Μάρκος και Λουκάς, είπε ο ομιλητής, αναφέρουν ότι η Μαρία η Μαγδαληνή ακολουθούσε τον Κύριο, καθότι τη θεράπευσε, εκβάλλοντας απ’ αυτήν επτά Δαιμόνια και από τότε υπήρξε, μάλλον δε μετετράπη σε Μάρτυρα και Ομολογητή του Κυρίου. Αναφέρεται ότι μετά την Ανάσταση του Χριστού, η Αποστολική δράση της Αγίας έφθασε μέχρι την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τη Φοινίκη, τη Συρία και την Παμφυλία, με κατάληξη στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, όπου η Ισαπόστολος συνάντησε τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Εκεί, συνέχισε ο Μητροπολίτης, απεβίωσε και ενταφιάστηκε στη θύρα του σπηλαίου, όπου αργότερα εκοιμήθησαν οι μακάριοι επτά παίδες οι εν Εφέσω.

Και κατέληξε ο Επίσκοπος, τονίζοντας ότι η ίασις της Μαρίας της Μαγδαληνής από τον Κύριο υπήρξε ουσιαστικά η αφορμή της κοινωνίας, μάλλον δε η κλήση της στον Αμπελώνα της Εκκλησίας, για να αποβεί σκεύος εκλογής του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας του Θεανθρώπου. Ζωή της, από τη στιγμή που γνώρισε τον Κύριο, ανάσα της από την ώρα που γνώρισε τον Κύριο ήταν το Χαριτωμένο Πρόσωπο του Ιησού και φωνή της η Δοξολογία του Σωτήρος της. Γι’ αυτό της αντιδωρήθηκε, ως δείγμα της δόξης του Αναστάντος, η διατήρηση μέχρι σήμερα άφθαρτης της χειρός της και η παραμονή της σε θερμοκρασία ζώντος οργανισμού.

Το Εξωκκλήσι φροντίζουν με περισσή αγάπη οι παραθεριστές των Γαβριαδίων και της Ιερισσού, με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Ανανιάδη και την σύζυγό του κα Φανή.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων