30/04/2022 30/04/2022 Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022. Παρέστη πλήθος ενοριτών μαζί ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο γεγονός πως...
30 Απριλίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 17:17

Λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές

Διαδώστε:
Λιτάνευση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

Παρέστη πλήθος ενοριτών μαζί ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο γεγονός πως όπως η Παναγία υπήρξε πηγή της Ζωής – του Χριστού – έτσι υπάρχει και πηγή ιάσεων και παρηγορίας. Σε καμία από τις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας δεν απουσιάζει η Παναγία· έτσι μαζί με το Πάσχα έχουμε και την εορτή της Παναγίας, ως Ζωοδόχου Πηγής.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 μετά από δύο χρόνια, ο κλήρος και ο λαός των Αχαρνών, μαζί με την τοπική και περιφερειακή ηγεσία αλλά και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία και τη μεγάλη λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου ως Ζωοδόχου Πηγής,

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων