24/07/2023 24/07/2023 Κατά τον χθεσινό πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αθηναγόρου του απολογητού που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας Φυλής, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Συγχοροστατούντες ήταν ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. Την...
24 Ιουλίου, 2023 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2023 - 16:34

Πανηγυρικός Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Κατά τον χθεσινό πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αθηναγόρου του απολογητού που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας Φυλής, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Συγχοροστατούντες ήταν ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Την εορταστική ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε τα δύο χαρακτηριστικά του αγίου Αθηναγόρου: την ομολογία του Χριστού και της διδασκαλίας Του και το μαρτύριο, ως επιστέγασμα της ζωής του. Ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα να αποκτήση αυτά τα χαρακτηριστικά του Αγίου, του οποίου φέρει το όνομα, και να καθοδηγεί το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός σύμφωνα με τη ζωή του Αγίου του.

Παρευρέθησαν η υφυπουργός Μετανάστευσης κα Σοφία Βούλτεψη, οι Δήμαρχοι Φυλής κ. Χρήστος Πάππους, Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασιμάκης με δημοτικούς συμβούλους, οι πρώην Δήμαρχοι Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραΐμης, Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Νικόλαος Σαράντης και ο Στρατηγός ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομένων και μοίρασε άρτους. Στη συνέχεια παρετέθη εόρτιο δείπνο στους χώρους της Ιεράς Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων