06/01/2020 06/01/2020 Με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών, εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε, αδεία και ευλογία του Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τους Πρωτοσυγκέλλους των Ιερών Μητροπόλεων Άρτης Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 17:11

Η ιστορική Λίμνη “υποδέχτηκε” και φέτος τον Σταυρό

Διαδώστε:
Η ιστορική Λίμνη “υποδέχτηκε” και φέτος τον Σταυρό

Με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών, εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε, αδεία και ευλογία του Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τους Πρωτοσυγκέλλους των Ιερών Μητροπόλεων Άρτης Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου Ντούβαλη και Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμά Ανδρέου, καθώς και κληρικών της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Στο τέλος της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και στην συνέχεια κλήρος και λαός εν πομπή, με την συνοδεία της φιλαρμονικής της 8ης Μεραρχίας και αυτής του Δήμου Ιωαννιτών, μετέβησαν στην παρά την λίμνη Παμβώτιδα Πλατεία Μαβίλη, όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων και τον οποίο παρακολούθησε πλήθος πιστών. Στα παγωμένα νερά έπεσαν και φέτος τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο αρκετοί νέοι στους οποίους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ενεχείρισε ως ευλογία επιστήθιους Σταυρούς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Ιωαννίνων κ. Μάξιμο για την πρόσκληση και ευλογία ώστε να προϊσταθεί στην μεγάλη εορτή στα Γιάννενα, ευχόμενος σε όλους καλή φώτιση και κάθε ευλογία Θεού στη ζωή μας. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Ελευθέριος Οικονόμου, η Βουλευτής κα. Μαρία Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας Στρατηγός κ. Κ. Σκούμας, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου κ. Δ. Μπολομύτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι των Δικαστικών και Πρυτανικών αρχών.

Φωτογραφίες: George Megas

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων