12/05/2022 12/05/2022 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης του οικουμενικού θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια η οποία θα προσφερθεί σε πολύτεκνη οικογένεια. “Τις ημέρες αυτές κατά τις οποίες ο ανθρώπινος πόνος περισσεύει η τοπική μας εκκλησία πληροφορήθηκε την μεγάλη οικονομική ανάγκη μιας οικογένειας...
12 Μαΐου, 2022 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 12:34

Μητρόπολη Ιωαννίνων: Έκκληση για συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για πολύτεκνη οικογένεια

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ιωαννίνων: Έκκληση για συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για πολύτεκνη οικογένεια

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης του οικουμενικού θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία κάνει έκκληση για οικονομική βοήθεια η οποία θα προσφερθεί σε πολύτεκνη οικογένεια.

“Τις ημέρες αυτές κατά τις οποίες ο ανθρώπινος πόνος περισσεύει η τοπική μας εκκλησία πληροφορήθηκε την μεγάλη οικονομική ανάγκη μιας οικογένειας πολυτέκνων, η οποία αιφνιδίως έχασε τον πατέρα και προστάτη της. Τα μικρά παιδιά έμειναν μόνα μαζί με την στοργική μάνα, που παλεύει να σταθεί στα παιδιά της, παίρνοντας κουράγιο από την πίστη της στον Χριστό”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

“Η τοπική εκκλησία, ως οφείλει, στέκεται αρωγός στη δοκιμασία αυτών των ανθρώπων, στη θέση των οποίων όλο μας μπορούμε να βρεθούμε, αφού όπως ο Σοφός Σολομών διαβεβαιώνει, κανείς μας δεν γνωρίζει «τι τέξεται ή επιούσα» (Παροιμ.27-1), δηλαδή κανείς δεν γνωρίζει τι μας ξημερώνει!”, επισημαίνεται.

“Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ θερμώς αδελφοί μου όπως φροντίσετε ο δίσκος που θα πειραχθεί να αποτελέσει το προϊόν της φιλοτιμίας και της αρχοντιάς σας, μιας αρχοντιάς που οι φιλογενείς Ηπειρώτες πάντοτε είχαν στον τόπο αυτό”.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ: egk_mitropoleos_03-2022.pdf

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων