03/10/2023 03/10/2023 Αθρόα είναι η προσέλευση των πιστών από χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα όπου προσέρχονται να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.   Αποστολή, Ιωάννινα: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί Πατέρες...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 18:23

Τα Ιωάννινα προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου (BINTEO)

Διαδώστε:
Τα Ιωάννινα προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου (BINTEO)

Αθρόα είναι η προσέλευση των πιστών από χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου στα Ιωάννινα όπου προσέρχονται να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Αποστολή, Ιωάννινα: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί Πατέρες και υποδέχτηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωννίνων κ. Μάξιμος, Άρτης κ. Καλλίνικος και Γρεβενών κ. Δαβίδ. Παρέστησαν τοπικοί άρχοντες και πλήθος λαού ενώ τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού καθώς και η μπάντα της Στρατιωτικής Μουσικής.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας για την άφιξη της Αγίας Ζώνης τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου. Πλήθος πιστών από τα Ιωάννινα αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, προκειμένου να προσκυνήσουν με ευλάβεια το ιερό κειμήλιο και να προσευχηθούν στην Παναγία.

Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Συλλειτούργησαν Βατοπαιδινοί πατέρες οι οποίοι συνοδεύουν την Αγία Ζώνη κατά την έξοδό της από το Άγιον Όρος.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία. Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έως και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, προς προσκύνηση του πιστού λαού.  Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την ενορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Οι ομιλίες

Στην ομιλία του κατά την υποδοχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνος κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ για τη μεγάλη ευλογία να κομίσει την Αγία Ζώνη στην πόλη των Ιωννίνων.

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων:

“Αναρίθμητα είναι τα θαύματα, τα οποία έγιναν και γίνονται μέχρι σήμερα με την Τιμία Ζώνη. Η αξία της είναι ανεκτίμητη, διότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι συνδέεται με την Παναγία” τόνισε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στην ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου Ιωαννίνων.

Ακούστε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Γέροντα Εφραίμ:

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Κλήρος και λαός στα Ιωάννινα έκλιναν ευλαβικά το γόνυ στην Τιμία Ζώνη

Ιωάννινα: Ο Γέροντας Εφραίμ μιλά για τα θαύματα της Τιμίας Ζώνης (Ηχητικό)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων