24/06/2020 24/06/2020 Στην Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Ρογκοβού Ζαγορίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου, τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Τραικάπη, τον εφημέριο της ενορίας Τσεπελόβου π. Νικολάο Καξήρα και τον Διάκονο π. Γρηγόριο. Η Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Ρογκοβού, κτισμένη το...
24 Ιουνίου, 2020 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 15:00

Το Γενέθλιον του Προδρόμου στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Ρογκόβου

Διαδώστε:
Το Γενέθλιον του Προδρόμου στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Ρογκόβου

Στην Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Ρογκοβού Ζαγορίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου, τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Τραικάπη, τον εφημέριο της ενορίας Τσεπελόβου π. Νικολάο Καξήρα και τον Διάκονο π. Γρηγόριο.

Η Ιερά Μονή Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου Ρογκοβού, κτισμένη το 1783, είναι μετόχι της Μονής Βελλάς. Βρίσκεται στην περιοχή του κεντρικού Ζαγορίου κοντά στο Τσεπέλοβο και αποτελεί ένα από τα 54 αρχαία Μοναστήρια της Μητροπόλεως Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια με την μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, έγιναν σημαντικά έργα αποκατάστασης της Ιεράς Μονής.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζαγορίου, κ. Γεώργιος Σουκουβέλος, και ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων