26/11/2019 26/11/2019 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Πιερία, ο φιλόχριστος λαός της Κατερίνης τίμησε την πολιούχο  και προστάτιδα της πόλεως Αγία Αικατερίνη. Το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα και Πάνσοφο Νύμφη...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 17:07

Η Κατερίνη τίμησε την προστάτιδα της

Διαδώστε:
Η Κατερίνη τίμησε την προστάτιδα της

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Πιερία, ο φιλόχριστος λαός της Κατερίνης τίμησε την πολιούχο  και προστάτιδα της πόλεως Αγία Αικατερίνη.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα και Πάνσοφο Νύμφη του Χριστού.

Του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.
Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Αρκαδίας Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Συμμετείχε πλήθος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Kϊτρουςκαι των όμορων Μητροπόλεων καθώςκαι πλήθος πιστών που κατέκλυσε τον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλεως, στον οποίο οι Κατερινιώτες τιμούν την πολιούχο τους και προσκυνούν την Εφέστιο Εικόνα της και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου Της.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ωρεών, ο οποίος αναφέρθηκε στην τιμωμένη Αγία η οποία βρήκε το αληθινό νόημα της ζωής στον Χριστό. «Συγκλονιζόμαστε για το θάρρος και την ανδρεία που επέδειξε η Αγία Αικατερίνη σε ολόκληρη την ζωή της. Ο βίος της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί μια διδασκαλία, μια διδασκαλία αγάπης και πίστεως προς τον Χριστό. Η Αγία Αικατερίνη μας προσφέρει ομολογία πίστεως, μαθητεία και θυσία. Με την ζωή της, μας καλεί να τα μιμηθούμε και να τα κάνουμε τρόπο ζωής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Φιλόθεος.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Κατερίνης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Αρκαδίας κ. Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας),  Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν o Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, συλλόγων και φορέων.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης. «Η Αγία Αικατερίνη με την αφιέρωσή της στον Χριστό, με την ομολογία και το μαρτύριό της, γίνεται πρότυπο για κάθε χριστιανό, ο οποίος επιθυμεί και επιδιώκει να ζήσει την εν Χριστώ ζωή. Στο σύγχρονο κόσμο μας, ο οποίος δυστυχώς είναι μόνο κατ’ επίφαση χριστιανικός, είναι ανάγκη να δώσουμε κι εμείς την ομολογία της πίστεως και της αγάπης στον Χριστό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για την πρόσκληση να προεξάρχει στην εορταστική Θεία Λειτουργία, ενώ ευχήθηκε στον ευλογημένο και πιστό λαό της Κατερίνης να είναι κάτω από την σκέπη και ευλογία της Αγίας Αικατερίνης.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους λίαν προσφιλείς Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη της Πολιούχου και Προστάτιδος της Κατερίνης. Παράλληλα,ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλης καιόλους τους ιερείς για την ενεργό συμμετοχή, συμπροσευχή και παρουσία τους στην εορτή της Αγίας Αικατερίνης της θαυματουργού καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο και Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη και τους συνεργάτες του για την άψογη προετοιμασία και επιτυχία της εφετινής Πανηγύρεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων