23/12/2019 23/12/2019 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Share your identity» που υλοποίησαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος». Το έργο, κατόπιν συντονισμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 10:14

“SHARE YOUR IDENTITY” στην Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
“SHARE YOUR IDENTITY” στην Ι.Μ. Κίτρους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Share your identity» που υλοποίησαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».

Το έργο, κατόπιν συντονισμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Νεολαίας μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.    Περιελάμβανε την κινητικότητα συνολικά σαράντα  νέων, ηλικίας 16-22 ετών, από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα και η θεματική του αφορούσε την πολιτισμική ταυτότητα.

Το σχέδιο με τίτλο «Share your identity» έφερε σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες που μοιράστηκαν μεταξύ τους για δέκα ημέρες τα στοιχεία που αποτελούσαν τη δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.

Τα αποτελέσματα και ο αντίκτυπος του προγράμματος στους συμμετέχοντες ήταν σημαντικά, διότι:

  1. Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα προσπαθώντας να ανακαλύψουν τις διαφορετικές πτυχές της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Κατάφεραν, μέσω συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, να συνειδητοποιήσουν πολλά για τον εαυτό τους και το πολιτιστικό τους υπόβαθρο. Αυτή η διαδικασία οδήγησε στην καλύτερη κατανόηση της δικής τους πολιτισμικής ταυτότητας, και εν τέλει τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα και τον εαυτό τους.
  2. Κατάφεραν να απεικονίσουν ένα σημαντικό μέρος των παραπάνω αναζητήσεων μέσω της φωτογραφίας. Όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό χρησιμοποιήθηκε από τους νέους συμμετέχοντες για να οργανώσουν μια έκθεση στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Με αυτόν τον τρόπο αποκάλυψαν πτυχές του πολιτισμού τους σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.
  3. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τις πτυχές της πολιτιστικής ταυτότητας των συμμετεχόντων των άλλων ομάδων, συνειδητοποιώντας και αποδεχόμενοι είτε οποιαδήποτε κοινά στοιχεία, προάγοντας έτσι την ανεκτικότητα, είτε τις πραγματικές διαφορές που προάγουν την πολιτισμική διαφορετικότητα. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική διαδικασία οδήγησε τους συμμετέχοντες από διαφορετικές ομάδες να αναπτύξουν ενισχυμένους πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ τους αλλά και μεταξύ των κοινωνιών τους.
  4. Η δραστηριότητα έδωσε την ευκαιρία σε νέους συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέες ικανότητες, όπως δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας σε πολυεθνικό περιβάλλον.
  5. Όλοι οι συμμετέχοντες βελτίωσαν τις φωτογραφικές τους ικανότητες μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
  6. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν ότι η επιθυμία τους για την διοργάνωση του προγράμματος στην Κατερίνη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την χρηματοδότηση από την ΕΕ μέσω του προγράμματος Erasmus +. Έγινε σαφές σε όλες τις ομάδες ότι το πρόγραμμα Erasmus + τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα και να έρθουν σε επαφή με νέους από άλλες χώρες μέσω παιχνιδιών, συζητήσεων, ανταλλαγής πληροφοριών και δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους. Το γεγονός αυτό αύξησε σημαντικά τη θετική τους στάση απέναντι στην ΕΕ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων