17/12/2019 17/12/2019 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής τελέσθηκε, κατά την 16η Δεκεμβρίου 2019, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 16:44

Αρχιερείς ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Καισαριανής

Διαδώστε:
Αρχιερείς ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη Καισαριανής

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής τελέσθηκε, κατά την 16η Δεκεμβρίου 2019, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου και Ρωγὠν κ. Φιλοθέου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ καλωσόρισε τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε με εγκαρδίους λόγους αγάπης για την παρουσία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο Προφήτης Δανιήλ, ο οποίος έζησε στην πολύβουη και έκλυτη στα ήθη μεγάλη πόλη της Βαβυλώνος, κατόρθωσε να διατηρήσει ανεπηρέαστο και ακέραιο το χαρακτήρα και το ήθος του, τονίζοντας ότι σήμερα αυτό που εν πολλοίς λείπει είναι το ήθος, και ιδαίτερα το Χριστιανικό ήθος, διά του οποίου μορφώνεται στην ψυχή του ανθρώπου ο Χριστός, ελλείψει δε του οποίου παραμορφώνεται η ψυχή του ανθρώπου και μαζί μ’ αυτήν η κοινωνία και η φύση.

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων