17/12/2023 17/12/2023 Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στην Καισαριανή επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Στον Ιερό Μητρπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, το Θυσιαστήριο του οποίου περιεβάλλετο υπό πληθύος Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολή Καισαριανής, τελέσθηκε σήμερα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 15:58

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στην Καισαριανή επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Στον Ιερό Μητρπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, το Θυσιαστήριο του οποίου περιεβάλλετο υπό πληθύος Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολή Καισαριανής, τελέσθηκε σήμερα Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του και θεοφιλώς ποιμαίνοντος την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Τη διακονία του θείου λόγου υπηρέτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος μίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, περί του δείπνου στον οποίο ο Κύριος μας προσκαλεί, και για τη θεοσέβεια του Προφήτου Δανιήλ, για την οποία ο Κύριος τον αντάμειψε προσφέροντάς του δύναμη να επιβιώνει σε ένα ειδωλολατρικό περιβάλλον, εχθρικό προς τους σεβομένους τον αληθινό Θεό.

Τέλος, αφού ανεφέρθη στην πολυετή και καλή διακονία στην Εκκλησία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ, όπου Αυτή τον έταξε, στο Πανεπιστήμιο, στο Βόλο και στην Καισαριανή, του ευχήθηκε, εκ μέρους και των συλλειτουργούντων Αρχιερέων, πολυχρόνια, υγιεινή και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής ευχαρίστησε από καρδίας τους Αρχιερείς, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό και ευχήθηκε σε όλους για τα Άγια Χριστούγεννα.

 

   

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων