11/06/2020 11/06/2020 Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις προς στήριξη των μαθητών καθ’ όλες τις ημέρες των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε να τελούνται η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή στους κατά τόπους ναούς με εγκύκλιο σημείωμά της. Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να συμμετέχουν στις παρακλήσεις, για να εκζητήσουν το έλεος και τη βοήθεια του Θεού και...
11 Ιουνίου, 2020 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 14:11

Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις καθημερινά στις Πανελλήνιες

Διαδώστε:
Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις καθημερινά στις Πανελλήνιες

Θείες Λειτουργίες και Παρακλήσεις προς στήριξη των μαθητών καθ’ όλες τις ημέρες των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε να τελούνται η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή στους κατά τόπους ναούς με εγκύκλιο σημείωμά της. Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να συμμετέχουν στις παρακλήσεις, για να εκζητήσουν το έλεος και τη βοήθεια του Θεού και να Τον ικετεύσουν να αποστείλει την εξ ύψους δύναμή Του προς την επιτυχία των υποψηφίων.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Εν Καισαριανή τη 11η Ιουνίου 2020

Προς

Τους Πανοσι(ολογι)ωτάτους και Αιδεσιμ(ολογι)ωτάτους Πρεσβυτέρους, Εφημερίους τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αγαπητοί Πατέρες και Αδελφοί,

Χαίρετε εν Κυρίω

Από 15 έως 30 Ιουνίου 2020 θα δι­ε­ξα­χθούν οι Πα­νελ­λα­δι­κες Ε­ξε­τα­σεις γι­α την ει­σα­γω­γη των νε­ων στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι.

Η πε­ρι­ο­δος και η δι­α­δι­κα­σι­α των ε­ξε­τα­σε­ων ει­ναι μι­α πε­ρι­ο­δος α­γω­νι­ας, ου μο­νον γι­α τους ε­ξε­τα­ζο­με­νους, αλ­λα για ο­λη την οι­κο­γε­νει­α τους.

Οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αυτή την περίοδο θα συμπαρασταθούν στον αγώνα και στην αγωνία των διαγωνιζομένων και των οικογενειών τους συναγωνιζόμενες μαζί τους στην προσευχή.

Προς τούτο εντελλόμεθα όπως:

1) Τελήται κατά τις ημέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων υποχρεωτικώς η θεία Λειτουργία υπέρ της ενισχύσεως, θείας αντιλήψεως και επισκέψεως των διαγωνιζομένων και των οικείων τους.

2) Ψάληται επίσης καθ’ εκάστη μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Παρακλητικός Κανών υπέρ των υποψηφίων μαθητών και σπουδαστών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ούτινος έχουν αποσταλεί κατά το παρελθόν αντίτυπα.

3) Προβήτε στις εξής ενέργειες για να πληροφορηθούν οι πιστοί το πρόγραμμα προσευχής της Ενορίας:

α) Ανακοινώσητε αυτό εγκαίρως από της Κυριακής 14ης Ιουνίου 2020 τόσον προς τους πιστούς επ’ Εκκλησίαις, όσον και προς τα Λύκεια που λειτουργούν στην Ενορία σας.

β) Αναρτήσητε στον Πίνακα ανακοινώσεων της Ενορίας σας την Ανακοίνωση που σας αποστέλλουμε.

Μετά πατρικών ευχών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού Δανιήλ.

 

Η Ανακοίνωση – Πρόσκληση στους νέους έχει ως εξής: 

«Ελάτε να προσευχηθούμε για τους νέους και τις νέες που διαγωνίζονται στις εξετάσεις. Την περίοδο από 15 έως 30 Ιουνίου 2020 που θα δι­ε­ξα­χθούν οι Πα­νελ­λα­δι­κές Ε­ξε­τά­σεις για την ει­σα­γω­γή των νέ­ων στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι. στην Ενορία καθημερινώς θα τελείται το πρωί θεία Λειτουργία και το απόγευμα θα ψάλλεται μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Ειδικός Παρακλητικός Κανόνας υπέρ του φωτισμού, επιτυχίας και ευοδώσεως των διαγωνιζομένων, θείας αντιλήψεως και βοηθείας αυτών και των οικείων τους.

Ελάτε να εκζητήσουμε το έλεος και την βοήθεια του Θεού και να Τον ικετεύσουμε να αποστείλει την εξ ύψους δύναμή Του στους διαγωνιζόμενους για να επιτύχουν στις εξετάσεις τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων