05/12/2022 05/12/2022 Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, η σύναξη των νέων ζευγαριών, τα οποία τέλεσαν το Μυστήριο του Γάμου τους μέσα στο έτος 2022. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, και στη συνέχεια, στο Παπαδοπούλειο Πνευματικό...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 14:57

I.M Kαλαβρύτων: Σύναξη νέων ζευγαριών

Διαδώστε:
I.M Kαλαβρύτων: Σύναξη νέων ζευγαριών

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, η σύναξη των νέων ζευγαριών, τα οποία τέλεσαν το Μυστήριο του Γάμου τους μέσα στο έτος 2022.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, και στη συνέχεια, στο Παπαδοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα νέα ζευγάρια και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή του για τη συνάντηση αυτή.

Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Μυστηρίου του Γάμου, το οποίο χαρακτηρίζεται «Μέγα» από τον Απόστολο Παύλο. Μίλησε για την πραγματική χαρά και ευτυχία μέσα στην οικογένεια, για την αγάπη και τη σύμπνοια, την υπομονή, την υποχωρητικότητα, την ανοχή, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, που πρέπει να κυριαρχούν στις σχέσεις, σε συνδυασμό με την ταπείνωση, αποτελώντας το τείχος της προστασίας του γάμου τους. Επίσης, αναφέρθηκε στην από κοινού αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών και των προβλημάτων και στην εν Χριστώ ζωή.

Υπογράμμισε ότι ο Χριστός πρέπει να είναι το θεμέλιο του βίου μας. “Η συμπόρευση στη ζωή με τη χάρη και την ευλογία του Θεού θα έχει ως αποτέλεσμα την αρμονική συμβίωση του ζευγαριού και τη θεμελίωση των σχέσεών του σε σταθερές βάσεις, με τελικό στόχο την από κοινού είσοδό του στη Βασιλεία του Θεού.”

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε πατρικώς τα νέα ζευγάρια να μελετούν τον λόγο του Θεού και να μετέχουν στη Μυστηριακή ζωή, ιδιαιτέρως στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο ο άνθρωπος, λαμβάνοντας το σώμα και το αίμα του Κυρίου, χριστοποιείται.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια και ο Σεβασμιώτατος απάντησε στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που έθεσαν πολλοί από τους νεόνυμφους, που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή.

Τέλος, ο  Μητροπολίτης, ανανεώνοντας τη συνάντηση μαζί τους, τους πρόσφερε ως ευλογία ένα πνευματικό βιβλίο περί συζυγίας και το ημερολόγιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων