26/08/2020 26/08/2020 Διεξήχθησαν οι Ιερατικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις οποίες συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Οι συνάξεις πραγματοποιήθηκαν κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες με σκοπό την αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των κληρικών καθώς και την διευθέτηση των κατά Αρχιερατική Περιφέρεια λατρευτικών, διοικητικών και διαχειριστικών θεμάτων και προβλημάτων που...
26 Αυγούστου, 2020 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 14:33

Ιερατικές Συνάξεις στην Μητρόπολη Καλαβρύτων

Διαδώστε:
Ιερατικές Συνάξεις στην Μητρόπολη Καλαβρύτων

Διεξήχθησαν οι Ιερατικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις οποίες συγκάλεσε με πρωτοβουλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Οι συνάξεις πραγματοποιήθηκαν κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες με σκοπό την αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των κληρικών καθώς και την διευθέτηση των κατά Αρχιερατική Περιφέρεια λατρευτικών, διοικητικών και διαχειριστικών θεμάτων και προβλημάτων που τις απασχολούν.

Για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Βοστίτσης, Συμπολιτείας και Διακοπτού, η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες». Για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Ακράτας και Αιγείρας στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας. Τέλος, για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Καλαβρύτων, Κλειτορίας και Αροανίας στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Σε κάθε Σύναξη προηγήθηκε Θεία Λειτουργία.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των: Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Τσάκαλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Λυμπέρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Διακοπτού, ήταν διαχειριστικά-οικονομικά, διοικητικά και λατρευτικά. Στην Ιερατική Σύναξη των Καλαβρύτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας όρισε νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων τον Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο Χρήστο Μπίρμπα, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σκεπαστού. Κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου και με ομόφωνη αποδοχή όλων
των ιερέων Ιερατικές Συνάξεις θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα. Η επόμενη Σύναξη για όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες ορίστηκε διά την Δευτέρα 28 η Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων