03/08/2023 03/08/2023 Με την ευλογία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ολοκληρώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου, η δωδεκαήμερη κατασκηνωτική περίοδος για τα εξήντα πέντε κορίτσια της Μητροπόλεώς, που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα. Η υλοποίησή της οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτη του οποίου η διαρκής και...
03 Αυγούστου, 2023 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 17:00

Λήξη κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών της Ι.Μ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λήξη κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών της Ι.Μ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ολοκληρώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου, η δωδεκαήμερη κατασκηνωτική περίοδος για τα εξήντα πέντε κορίτσια της Μητροπόλεώς, που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα.

Η υλοποίησή της οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτη του οποίου η διαρκής και έντονη προσευχή προς τον Δωρεοδότη Χριστό και η πατρική μέριμνα καρποφόρησαν πλούσια, με αποτέλεσμα να γραφτεί ένα ακόμη κεφάλαιο στην πολυσήμαντη, πολυεπίπεδη και όντως… πολύβουη ζωή της κατασκήνωσης.

Στον ευλογημένο αυτό τόπο, που κάθε χρόνο λειτουργεί η κατασκήνωση της καρδιάς τους, όπως την ονομάζουν οι ίδιες οι κατασκηνώτριες, συντελέστηκαν και πάλι πολλά μικρά και μεγάλα μυστικά “θαύματα” τόσο στην προσωπική, όσο και στην κοινή τους ζωή.

Ο κατασκηνωτικός χώρος φιλοξένησε τα γέλια, τα τραγούδια, τους χορούς, τα θεατρικά, τα παιχνίδια, τις χειροτεχνίες τους και μία υπέροχη κατασκηνωτική ζωή γεμάτη ζεστασιά, δημιουργικότητα, χαρά, ψυχαγωγία, φιλία, δώρα, ξεγνοιασιά, αλληλεγγύη και συνεργασία. Πολύ περισσότερο όμως έγινε μάρτυρας συγκλονιστικών στιγμών, καθώς προσωπικές εμπειρίες, ζωές και χαρακτήρες συμπλέχθηκαν, δημιουργώντας διόδους αλληλοκατανόησης και αλληλοϋποστήριξης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κατασκηνωτικής περιόδου, οι κατασκηνώτριες μοιράστηκαν τις πνευματικές τους αναζητήσεις και καθοδηγήθηκαν κατάλληλα μέσα από το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, συμπροσευχήθηκαν, εκκλησιάστηκαν στον ιστορικό Ναό της Επαναστάσεως, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα των αγίων Αλεξίου και Φιλαρέτου.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες γνώσεις και σημαντικές εμπειρίες. Έτσι, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή τους στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, και στη συνέχεια κολύμπησαν (υπό την εθελοντική εποπτεία της «Life Guard Hellas») στην πισίνα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας-DEREE COLLEGE, στους χώρους του οποίου δέχθηκαν και την προσφορά ενός πλήρους γεύματος από την εταιρεία «Food Corner – Δειπνοσοφιστήριον».

Για το 2023 η κατασκήνωση των κοριτσιών, απολύτως συνειδητά,  ονομάστηκε ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Το σκεπτικό υπήρξε απλό. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος σύγχυση, άγχος, αγωνία, καχυποψία, ανασφάλεια και απογοήτευση. Ασφυκτιά από την κίβδηλη παντοδυναμία της κοσμικής γνώσης και του υλικού πλούτου και μαστίζεται από τα πάθη όλων μας, κυρίως όμως από την εγωπάθειά μας. Έτσι λοιπόν, στο ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ οι ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ, οι ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ, οι ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ, οι ΓΕΝΝΑΙΕΣ, οι ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ και οι ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ασκήθηκαν στο πιο ευγενές και στο πιο επωφελές αγώνισμα της ζωής τους, αυτό της τιθάσευσης του εγωισμού, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό το «λημέρι» τους ως την πρώτη EGO FREE κατασκήνωση.

Βασική αρχή προς επίτευξη αυτού του υψηλού στόχου υπήρξε η προτροπή: «Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα», δηλαδή τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και τα πάντα που αφορούν στη ζωή μας να τα εμπιστευθούμε στα χέρια του Χριστού, λέγοντάς Του πως ναι, αναγνωρίζουμε πως μόνον Αυτός μπορεί να μας αναπαύσει και να μας οδηγήσει κάπου καλύτερα από εκεί που εμείς κατευθυνόμασταν και πως αποδεχόμαστε το σχέδιό Του για εμάς, λέγοντάς Του το μεγάλο ΝΑΙ!

Στο ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ παρήχθη ένα θεοφιλές, φιλάνθρωπο, παιδαγωγικό και εξόχως πνευματικό έργο, με σταθερό και μοναδικό του προσανατολισμό τη σύνδεση των παιδιών με τον Χριστό.

Όλα τα προαναφερθέντα αποτυπώθηκαν στην πρωτότυπη και δυναμική εορτή λήξης, στην οποία παρουσιάστηκε ένα μικρό μόνο δείγμα των όσων τα παιδιά μπορούν και επιθυμούν να κάνουν και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των παιδιών.

Με την ευχή και την πατρική ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου, την ευθύνη και τον συντονισμό των κατασκηνωτικών δράσεων ανέλαβαν: ως πνευματικός υπεύθυνος ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος, ως αρχηγός η εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτα Μιχαλίτση, ως σύμβουλοι οι κυρίες Κλεοπάτρα Νταλλή, Χαρά Μαμάκη και Ζαμπία Μπραουδάκη και ως ομαδάρχισσες και βοηθοί οι δεσποινίδες Παναγιώτα Κοκκινοπούλου, Άρτεμις Οικονόμου, Ουρανία Ραμπαβίλα, Μαρία Ξένου, Μαρία Καρβέλα, Αντιόπη Πετροπούλου, Μαρινίνα Δάρα, Εμμέλεια Πετροπούλου, Αγγελική Κόλλια, Βασιλική Λιακοπούλου, Αμαλία Ψυχογιάννη και Ευγενία Βαρβία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων