17/02/2020 17/02/2020 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εσπερινή ομιλία στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Μουστάκας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι πειρασμοί του Χριστού ως στάδιο δοκιμασίας κατά την Μεγάλη Σαρακοστή». Ο π. Χερουβείμ αναφέρθηκε αρχικά στους...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 22:35

«Μόνο ο Χριστός μπορεί να επέμβει στη ζωή μας και να απαλύνει τους πειρασμούς μας!»

Διαδώστε:
«Μόνο ο Χριστός  μπορεί να επέμβει στη ζωή μας και να απαλύνει τους πειρασμούς μας!»

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εσπερινή ομιλία στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Μουστάκας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι πειρασμοί του Χριστού ως στάδιο δοκιμασίας κατά την Μεγάλη Σαρακοστή».

Ο π. Χερουβείμ αναφέρθηκε αρχικά στους τρεις πειρασμούς του Κυρίου όταν εισήλθε στην έρημο και στην προσπάθεια του Διαβόλου να Τον πλανήσει ώστε η αφοσίωσή Του να στραφεί σ’ αυτόν αντί στον Θεό. «Πρόκειται για πειρασμούς που έχουν να κάνουν με το βαθύτατο είναι του ανθρώπου, με την αυτογνωσία του, έχουν να κάνουν με το τι νιώθει ο άνθρωπος και πώς το νιώθει. Και στο τέλος αποδεικνύεται ότι οι πειρασμοί έρχονται να ελέγξουν τον καθένα από εμάς για το εάν έχουμε τοποθετήσει σωστά τον εαυτό μας απέναντι στον Θεό ή απλά τελούμε κάποια λειτουργικά καθήκοντα ζώντας σε μία φαρισαϊκή κατάσταση η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εν Χριστώ ζωή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.

Και συνέχισε ως εξής: «Το ζητούμενο για εμάς είναι να προσπαθούμε καθημερινά να λύνουμε τα εσωτερικά μας κυρίως προβλήματα, να προσπαθούμε να έρθουμε σε καταλλαγή με τον Θεό και να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το νόημα των τριών αυτών πειρασμών. Ότι δηλαδή είμαστε άνθρωποι από σάρκα και πνεύμα, ότι η ζωή μας πρέπει να είναι πάντα στραμμένη προς το θείο θέλημα και ότι πρέπει πάντοτε η δοκιμασία μας να είναι ένα πεδίο ασκήσεως και όχι ένα πεδίο αμφισβητήσεως της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας. Έτσι, θα βρίσκουμε πάντα την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή καθημερινά μπροστά μας, καταλαβαίνοντας ότι η δοκιμασία πάντα υπήρξε και πάντα θα υπάρχει και ότι πάντοτε θα έρχεται ο Χριστός εκεί που δεν το περιμένουμε να μεριμνήσει για την Ανάστασή μας».

Επισήμανε δε ότι κανένας άνθρωπος που θέλει να αγωνισθεί και να ζήσει ενάρετα δεν είναι μόνος του στον αγώνα κατά των πειρασμών, καθώς το φορτίο του το σηκώνει ο Θεός. «Εμείς οφείλουμε να πιστεύουμε πως δε θα μας εγκαταλείψει ο Θεός. Δεν ωφελεί να πιστεύουμε στο Χριστό, εάν δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε Εκείνον, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να επέμβει στη ζωή μας και να απαλύνει τους πειρασμούς μας. Ας έχουμε στραμμένο συνεχώς το πρόσωπό μας στο πρόσωπο του Χριστού για να μη βουλιάζουμε στο πέλαγος των καθημερινών πειρασμών της ζωής μας», ανέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο π. Χερουβείμ Μουστάκας ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να μας ευλογήσει ώστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή με αυτή την αισιοδοξία, με αυτή τη σιωπή, με αυτή τη δοκιμασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα το νόημα των ημερών, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε περισσότερο τους αδελφούς μας από τους οποίους έχουμε απομακρυνθεί και θα μπορέσουμε να βρούμε τη δύναμη να πορευθούμε σε έναν κόσμο καλύτερο!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων