16/01/2023 16/01/2023 Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου «για να μην προκαλέσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά όπως επισημαίνει πενθεί. Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, εκφράζοντας το προσωπικό του πένθος για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να κυματίζει μεσίστια τη σημαία στο...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 21:29

Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος πενθεί για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διαδώστε:
Ο πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος πενθεί για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου «για να μην προκαλέσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά όπως επισημαίνει πενθεί.

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, εκφράζοντας το προσωπικό του πένθος για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να κυματίζει μεσίστια τη σημαία στο οίκημα που διαμένει στο Αίγιο, στο «Χάνι της Βοστίτσας» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το pelop.gr, ο πρώην ποιμενάρχης ενώ ήθελε, να είναι παρών στην εξόδιο ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τελικά δεν το έκανε πράξη  «για να μην προκαλέσει», όπως ο ίδιος φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους.

Συμπροσευχόμενοι στην κηδεία του τ. Βασιλιά των Ελλήνων θα είναι, πάντως, ο διάδοχος στον εκκλησιαστικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Μητροπολίτης Ιερώνυμος μαζί με όλους τους άλλους Συνοδικούς – αυτή την περίοδο – Μητροπολίτες υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων