09/08/2023 10/08/2023 Για «παράδειγμα γνήσιου χριστιανικού ήθους, θυσιαστικής προσφοράς και αλληλεγγύης» κάνει λόγο η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συλλυπητήριο μήνυμα της προς την οικογένεια και τους οικείους του 73χρόνου ιατρού πνευμονολόγου Αθανασίου Σταυρόπουλου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του Ελαιώνα την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023. Ο άτυχος άνδρας είχε παρασυρθεί από ρεύματα την...
09 Αυγούστου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 2:00

Συλλυπητήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την εκδημία του ιατρού Αθανασίου Σταυρόπουλου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την εκδημία του ιατρού Αθανασίου Σταυρόπουλου

Για «παράδειγμα γνήσιου χριστιανικού ήθους, θυσιαστικής προσφοράς και αλληλεγγύης» κάνει λόγο η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συλλυπητήριο μήνυμα της προς την οικογένεια και τους οικείους του 73χρόνου ιατρού πνευμονολόγου Αθανασίου Σταυρόπουλου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του Ελαιώνα την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023.

Ο άτυχος άνδρας είχε παρασυρθεί από ρεύματα την ώρα που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή των Νικολεΐκων. Για τη διάσωσή του έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή, πλην όμως ήταν αργά για τον ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία του Αιγίου γιατρό, ο όποιος μεταφέρθηκε ακολούθως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, πληροφορούμενος τον αδόκητο θάνατο του Ιατρού Αθανασίου Σταυρόπουλου, ο οποίος έπληξε σαν κεραυνός εν αιθρία την τοπική μας κοινωνία, εκφράζει τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο προσφιλέστατός μας Αθανάσιος Σταυρόπουλος, ο οποίος διακρινόταν για τον ακέραιο χαρακτήρα του, τη γνησιότητα των αισθημάτων του και τη βαθιά χριστιανική πίστη του, άσκησε υποδειγματικώς το λειτούργημα της ιατρικής, ενώ ταυτόχρονα, αποτελώντας παράδειγμα γνήσιου χριστιανικού ήθους, θυσιαστικής προσφοράς και αλληλεγγύης και χαρακτηριζόμενος από ειλικρινή σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, προσέφερε εθελοντικώς επί σειρά πολλών ετών τις υπηρεσίες του στους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Αγάπης Μέλαθρον – Ο Άγιος Χαράλαμπος».

Ως εκ τούτου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως, τα Μέλη του Ιδρύματος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με τον οποίον ο μακαριστός Αθανάσιος Σταυρόπουλος συνεργάστηκε για πολλά έτη, προσεύχονται ο Αρχηγός της ζωής και Νικητής του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, να αναπαύσει και να τάξει την ευγενή ψυχή αυτού εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!»

Ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος, γιος του αείμνηστου παπά-Διονύση από την Κουνινά, σπούδασε γιατρός στην Ιταλία και άσκησε επί σειρά ετών το λειτούργημα του στο Αίγιο, με αφοσίωση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον τότε Δήμαρχο Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλο και διετέλεσε αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων