16/01/2020 16/01/2020 Τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Ακράτας, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Καλαβρύτων επισκέφθηκε το τελευταίο τετραήμερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, όπου ετέλεσε την ακολουθία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Ο Ποιμενάρχης μας αντήλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους ιερείς που διακονούν στις περιοχές αυτές και τους ευχήθηκε ευλογημένη και δημιουργική χρονιά. Εξήρε το δύσκολο έργο που...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 13:52

Θερμά λόγια του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς

Διαδώστε:
Θερμά λόγια του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς

Τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Ακράτας, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Καλαβρύτων επισκέφθηκε το τελευταίο τετραήμερο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, όπου ετέλεσε την ακολουθία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.


Ο Ποιμενάρχης μας αντήλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους ιερείς που διακονούν στις περιοχές αυτές και τους ευχήθηκε ευλογημένη και δημιουργική χρονιά. Εξήρε το δύσκολο έργο που επιτελούν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, αρωγός, συναντιλήπτωρ και προστάτης στον πνευματικό αγώνα που δίνουν καθημερινά για τη σωτηρία των πιστών, με σκοπό πάντοτε τη δοξολογία του Τριαδικού Θεού.


Παράλληλα, κάλεσε τους ιερείς σε πνευματική εγρήγορση και θυσιαστική προσφορά προς τους πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, οι οποίοι μέσα στην Εκκλησία αναζητούν την παρηγορία και την ελπίδα στη ζωή τους, που είναι ο Χριστός.


Ιδιαιτέρως υπογράμμισε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι εσείς είστε οι συνοδοιπόροι μου. Σε αυτόν τον δρόμο της διακονίας, κανείς δεν μπορεί να βαδίζει μόνος του. Χρειάζονται συνοδοιπόροι. Και αυτοί είστε εσείς που θα μοιράζεστε μοιράζεστε μαζί μου τις χαρές αλλά και τις δοκιμασίες της καθημερινότητας».
Ζήτησε από τους ιερείς να στηρίζουν όλους τους ανθρώπους με αγάπη και σύνεση, με πνεύμα φιλαδελφείας και φιλαλληλίας, ενώ, τέλος, συζήτησαν θέματα πνευματικής φύσεως, δίδοντάς τους πατρικές νουθεσίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων