11/03/2022 11/03/2022 «Ας είναι…. αχρείαστο» ευχήθηκε σήμερα Παρασκευή, 11η Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπάθου, Πυραγό κ. Δημήτρη Αϊβάτογλου και τον Ανθυποπυραγό κ. Αρτέμη Κοκολάκη, παραδίδοντας την ολοκαίνουρια διασωστική συσκευή, που ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου. Η συσκευή, αξίας 10.000 ευρώ, αγοράστηκε και διατέθηκε από την Ιερά...
11 Μαρτίου, 2022 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 15:36

Η Μητρόπολη Καρπάθου δώρισε στην Π.Υ. διασωστική συσκευή

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Καρπάθου δώρισε στην Π.Υ. διασωστική συσκευή

«Ας είναι…. αχρείαστο» ευχήθηκε σήμερα Παρασκευή, 11η Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπάθου, Πυραγό κ. Δημήτρη Αϊβάτογλου και τον Ανθυποπυραγό κ. Αρτέμη Κοκολάκη, παραδίδοντας την ολοκαίνουρια διασωστική συσκευή, που ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου.

Η συσκευή, αξίας 10.000 ευρώ, αγοράστηκε και διατέθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου, αξιοποιώντας μέρος της ευγενικής δωρεάς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.Μακαρίου, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι και το νησί μας.

Ειδικότερα πρόκειται για έναν διαστολέα μετάλλων αυτοκινήτου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απεγκλωβισμό ανθρώπων σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, διαθέτει “σαγόνια” και μπορεί να “δαγκώσει” τα αντικείμενα. Έχει πλεονέκτημα το σχετικά χαμηλό βάρος του και διαθέτει τεράστια δύναμη, ώστε να μπορεί να ανοίγει τις λαμαρίνες σε τυχόν απεγκλωβίσεις, σαν να είναι φύλλα χαρτιού, να ανοίγει θωρακισμένες πόρτες,  να ανυψώνει πολύ βαριά αντικείμενα κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος συνεχάρη τον κ. Διοικητή και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου, για την άριστη αποδοτικότητἀ τους, τον επαγγελματισμό τους, την υψηλή αίσθηση ευθύνης, για τις εκπαιδευτικές δράσεις τους για την πρόληψη των πυρκαγιών και την άρτια επιχειρησιακή κατάσταση της Υπηρεσίας, που φάνηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί μας. Ο κ. Διοικητής ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την προσφορά της διασωστικής συσκευής προς την Π. Υπηρεσία, η οποία συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του Κλιμακίου. «Σαν να πήραμε ένα πύραυλο, ειπώθηκε χαρακτηριστικά! Τέτοια είναι η σύγκριση του νέου εξοπλισμού και η διαφορά από το ό,τι είχαμε μέχρι σήμερα, μ’ αυτό που αποκτήσαμε, χάρη στην απόφαση του Σεβασμιωτάτου».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων